Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Jadrolinija - brodarska tvrtka

Ferrari
Gost
Gost

Re: Jadrolinija - brodarska tvrtka

Post broj:#106  PostPostao/la Ferrari » 31.10.2021, 21:28

I još par fotki Liburnije sa istog izvora:
fotografija0627.jpg
fotografija0627.jpg (66.16 KiB) Pogledano 3596 puta

fotografija0614.jpg
fotografija0614.jpg (52.78 KiB) Pogledano 3596 puta

fotografija0615.jpg
fotografija0615.jpg (33.4 KiB) Pogledano 3596 puta

fotografija0610-1.jpg
fotografija0610-1.jpg (53.85 KiB) Pogledano 3596 puta

Ferrari
Gost
Gost

Post broj:#107  PostPostao/la Ferrari » 1.11.2021, 18:46

Na internetu kruži peticija da se vrati povijesna linija Rijeka - Dubrovnik, a koja je postojala još od1823. godine.

Jadrolinija je 2015. godine prestala s održavanjem dužobalne brodske linije Rijeka - Dubrovnik, nakon što je ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju prestalo sufinanciranje takvih turističkih linija od strane države.

Brod Liburnija je jedan od brodova koji je putovao na toj liniji, uz Slaviju, Iliriju, a kasnije Marko Polo i brod Dubrovnik. Linija je, nažalost, ukinuta. Odlaskom broda Liburnije u rezalište, 2.4.2015.

Posljednja inicijativa da se linija vrati pokrenuta je na internetu, potpisalo ju je nekoliko tisuća ljudi. Iz Jadrolinije za RTL odgovaraju - možda.

"Uz jednu pravu marketinšku promidžbu, uz jednu kvalitetnu ponudu kroz kruzing industriju, da bi mogla zaživjeti, mogla bi pozitivno funkcionirati, poslovati i mogla bi biti nekakva novost u turističkoj ponudi", smatra predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na upit HRT-a su odgovorili da je linija uistinu planirana u dokumentima, ali da gradnjom autceste Split - Ploče i Pelješkog mosta, ekonomski interes takve linije u ovom trenutku nije opravdan. Za dvije godine, odnosno 2023. prestaje 10-godišnji veto na održavanje brodskih linija u od strane hrvatskih brodara - što znači da bi tek tada za ovu liniju ili neku drugu, interes mogli pokazati strani brodari.

Peticija za oživljavanje linije Rijeka - Dubrovnik, a možda i šire, nalazi se na: https://www.peticijeonline.com/vratimo_ ... BcphooltyU

Što misle Riječani...

Vežičanka
Moderatorica
Moderatorica
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 176

Post broj:#108  PostPostao/la Vežičanka » 1.11.2021, 23:20

Nisam ni znala za tu peticiju, svakako ću je potpisati.

Dosta sam nekad putovala tom linijom i stvarno mi je bilo žao kad je ukinuta i mislim da nikako nije u redu.
Kao da su to Rijeci namjerno napravili.

giovanni
Volim Rijeku
Volim Rijeku

Teme: 2

Post broj:#109  PostPostao/la giovanni » 2.11.2021, 19:40

U vrijeme moje mladosti je to bio popularan način za odlazak na more. Automobile nismo imali, autobusi su do Splita vozili cijelu noć, na brodu je bilo puno ljepše. Vreća za spavanje, paluba, našla bi se i koja gitara i žurka. A putovanje je bilo i jeftinije ako si kupio kartu za Rab. :D Navodno su bile kontrole, ali ja se toga ne sjećam (doduše ja sam pošteno kupio kartu do Splita ili Hvara).

Prethodni

• Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Pomorstvo