Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

{RIJEŠENO} Točna lokacija stare OŠ Drenova (1930-1943)

Prije svega dobrodošli na forum. U ovoj rubrici Vi pitate a mi, članovi foruma odgovaramo. Ako imate kakvo pitanje, koje ima veze s Rijekom i našim krajem, slobodno ga postavite. Stojimo svima na usluzi !
Za postavit pitanje trebate se registrirat, što je vrlo brz i jednostavan postupak u koji ćete se i sami uvjeriti.
Postavite pitanje i pretplatite se na odgovor.
Pogledajte RIJEŠENA i NERIJEŠENA pitanja.
Pravila foruma
Što bolje opišete naslov i vaše pitanje, to je veća vjerojatnost i da ćete prije dobiti odgovor. Vi kao autor pitanja možete označiti temu "NERIJEŠENO" ili "RIJEŠENO". Obavezno prilikom pisanja pitanja postavite opciju na NERIJEŠENO, s time će se vaše pitanje, prikazati u listi neriješenih pitanja, što još više povećava odgovor. Pretplatite se na temu, opcija je pri dnu svake teme. Ne stavljajte slike s drugih poslužitelja za pohranu sliku, koristite našu opciju za umetanje privitaka .
Hvala Vam na pitanju i nadamo se, da ćete što prije dobiti odgovor na vaše pitanje i biti zadovoljni s njime. Ukoliko ste dobili traženi odgovor, označite temu kao "RIJEŠENO".
v-v
Gost
Gost

Teme: 1

{RIJEŠENO} Točna lokacija stare OŠ Drenova (1930-1943)

Post broj:#1  PostPostao/la v-v » 11.6.2020, 17:49

Poštovanje,

zanimalo bi me gdje se točno nalazila (google maps link bi bio super) stara pučka škola na Drenovi sa donje slike, koja je bila operativna od 1930. godine kada je sagrađena do 1943. godine kada je zapaljena.
U toj školi mi je od 1.10.1942 do 31.5.1943 radila baka koja je taman 1940. godine bila završila "Egisto Rossi" (hvala ovoj zajednici koja mi je omogućila da saznam gdje se zgrada tog istituto magistrale, a kasnije OŠ Belvedere, nalazila!).
Nakon toga je dobila "dichiarazione di sfollamento" je otišla prvo koji tjedan u italiju a onda se vratila na Lošinj. Vjerojatno nije ni znala da su malo kasnije nakon njenog odlaska uništili školu.

Jako bi me zanimalo znati gdje se nalazila stara zgrada te škole na Drenovi te ukoliko i dalje postoji ruševina, ju posjetiti ili ako je u međuvremenu preuređena u nešto drugo, barem slikati zgradu i znati da mi je jednom baka tamo predavala.

Koliko vidim, taj dio Drenove se zvao Tunić (što ljude često buni sa Turnić pa mi daju krive informacije), no ne mogu ni na temelju toga pronaći nikakve informacije.

Slika

Hvala puno!
Zadnja izmjena: v-v; 11.6.2020, 22:53; ukupno mijenjano 2 put/a.

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 914

Re: Točna lokacija stare OŠ Drenova (1930-1943)

Post broj:#2  PostPostao/la Adamić » 11.6.2020, 21:47

Bravo na lijepom postavljenom pitanju, baš kako tražimo . :bravo: Označeno neriješeno i opis i sve. Većina nema blage veze tako postavit pitanje kako piše u uputama.

Nažalost ja ne mogu pomoć ali znam tko sigurno zna. To je stručnjak za to područje , član cgrailach.

Kontaktirat ću ga i uputiti na vaše pitanje. Lp :pozdrav: :zastava:
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

v-v
Gost
Gost

Teme: 1

Post broj:#3  PostPostao/la v-v » 11.6.2020, 22:53

Evo, gospodin cgrailach te gospodin Saša Lenković su mi pomogli te je gospodin cgrailach potvrdio na facebook grupi "Nova riječka enciklopedija - Fluminensia" da se škola nalazila gdje je sada igralište na gornjoj drenovi. Preciznije google maps link (odnosno na koordinatama 45.3649048,14.426398).

Hvala svima na pomoći u restruktoriranju ovog detalja. Sada uz njegovu sliku iz te ere i lokaciju sam uspio nadopuniti tu crticu iz bakinog zivota u funkciji učiteljice :)

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 914

Post broj:#4  PostPostao/la Adamić » 11.6.2020, 23:00

Eto riješeno... ;) drago mi je... :gore
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

• Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Pitanja i odgovori