zanimalo bi me gdje se točno nalazila (google maps link bi bio super) stara pučka škola na Drenovi sa donje slike, koja je bila operativna od 1930. godine kada je sagrađena do 1943. godine kada je zapaljena.
U toj školi mi je od 1.10.1942 do 31.5.1943 radila baka koja je taman 1940. godine bila završila "Egisto Rossi" (hvala ovoj zajednici koja mi je omogućila da saznam gdje se zgrada tog istituto magistrale, a kasnije OŠ Belvedere, nalazila!).
Nakon toga je dobila "dichiarazione di sfollamento" je otišla prvo koji tjedan u italiju a onda se vratila na Lošinj. Vjerojatno nije ni znala da su malo kasnije nakon njenog odlaska uništili školu.
Jako bi me zanimalo znati gdje se nalazila stara zgrada te škole na Drenovi te ukoliko i dalje postoji ruševina, ju posjetiti ili ako je u međuvremenu preuređena u nešto drugo, barem slikati zgradu i znati da mi je jednom baka tamo predavala.
Koliko vidim, taj dio Drenove se zvao Tunić (što ljude često buni sa Turnić pa mi daju krive informacije), no ne mogu ni na temelju toga pronaći nikakve informacije.
Hvala puno!