Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Platak

Šetnice, planine, plaže, životinje, biljke unutar PGŽ-e... posebna rubrika kućni ljubimci u kojoj možete pogledati gdje se sve nalaze veterinarske stanice te njihove ocjene , pseće plaže i parkovi te rasorave o ostalim kućnim ljubimcima poput mačaka, kanarinaca i sl.
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24030
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Platak

Post broj:#1  PostPostao/la Adamić » 23.1.2010, 21:58

Riječani ni sami nisu svjesni kakvu ljepotu imaju samo na pola sata vožnje od Rijeke. :zastava:

Na visini od 1363 metara nad morem gdje se nalazi vrh skijališta puca prekrasan pogled na more i Kvarner. Cesta do samo skijališta je uska te se promet u snježnim mjesecima odvija jednosmjerno, o čemu vas informira natpis s vremenskim rasporedom smjerova vožnje, a nalazi se na glavnom križanju.

Staze za skijanje su uređene u dužini od 9 kilometara i nisu međusobno povezane. Na vrh skijališta odvest će vas jedna dvosjedežnica s kapacitetom 900 skijaša na sat, 4 ski lifta kapaciteta 2000 skijaša na sat i jedan bebi lift. Kupljena je oprema za umjetno zasnježivanje pa je skijalište aktivno i kad nema prirodnog snijega. Parkiralište je uređeno i prostrano, ali se naplaćuje zimi.

izletitste platak (1).jpg
izletitste platak (1).jpg (164.89 KiB) Pogledano 6256 puta

izletitste platak (2).jpg
izletitste platak (2).jpg (85.07 KiB) Pogledano 6256 puta

izletitste platak (3).jpg
izletitste platak (3).jpg (124.43 KiB) Pogledano 6256 puta
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24030
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Platak

Post broj:#2  PostPostao/la Adamić » 4.1.2011, 15:39

SKIJANJE NA PLATKU NA SKIJALIŠTU U BLIZINI RIJEKE NEDOSTAJE SNIJEGA, ALI NE I ZIMSKIH UŽITAKA I DOBROG RASPOLOŽENJA
Nije Kronplatz, al' isto veseli

Skijaši, borderi i sanjkaši na raspolaganju imaju i novu vučnu traku u dužini od 150 metara, a novost je i škola skijanja za početnike, napredne i djecu s invaliditetom

Jelena ANDROIĆSnimio Livio ČERNJUL

Slika
Platak jučer okupan suncem na minus 5 Celzijevih stupnjeva

PLATAK Na suncu, a istovremeno na ledu, na nešto malo snijega i to stvorenog umjetnim zasnježenjem, i na – 5 Celzijeva stupnja, tako je ovih dana na Platku. Informacije radi, za one koji nisu krenuli na neko od inozemnih skijališta – na Platku je skijališna atmosfera sasvim »ugrijana«. Nije Kronplatz, al' isto veseli. Života i akcije ne nedostaje, kao ni mladosti pa je jučer bilo zaista lijepo vidjeti poveću skupinu djece u upečatljivim zelenim i žutim markirnim majicama, polaznike škole skijanja koja je novitet skijališta Platak. Nije jučer nedostajalo ni bordera koji, uz sanjkaše, sada na raspolaganju imaju novopostavljenu vučnu traku u dužini od 150 metara, najnoviji hit ovog skijališta. Ipak, iako nije nedostajalo mladosti i života, nedostajalo je snijega, jer ga je na vrhu Radeševo trenutno 5 centimetara, a na dnu Radeševa oko 20 do 30 centimetara, postignutih uz pomoć umjetnog zasnježenja. To istovremeno znači i da sedežnica neće raditi sve dok se ne stvori respektabilniji sniježni sag, bilo umjetnim zasnježenjem ili blagonaklonošću atmosfere.
Od jučer je novost skijališta i jeftinija karta za poslijepodnevno korištenje (od 13 sati) Bebi lifta i vučne trake, po cijeni od 50 kuna za odrasle, a 35 kuna za djecu.
– Dakle, nova je vučna traka od 150 metara koja je postavljena ove jeseni. Taj režim još malo uhodavamo, a ljudi su se pak na traku brzo navikli jer su one vani uobičajene. Nova je i škola skijanja koju smo organizirali zato što u Rijeci dosta skijaških škola radi stihijski. Ova će škola, nazvana Sporti, raditi tijekom cijele sezone. Ove je godine počela sa školskim ferijama, a u planu nam je u budućnosti s njom počinjati i ranije. Odaziv je dobar, a takva je i usluga koja se pruža. Imamo dobru logistiku, i nabavili smo 50-ak novih kompleta skija za polaznike, kaže Dalibor Mladenović, direktor Žičara Platak.

Uče skijati i bordati

Detaljnije smo o školi Sporti saznali od voditeljice škole Katje Luketić i »Katice za sve« Nives Krošnjar. One kažu kako polaznike, od 3 godine naviše, uče skijati i bordati, kako će s njima i sanjkati a možda i učiti voziti motorne sanjke, te kako se prijaviti može svatko, putem web stranice www.netisport.hr. Programi se provode za početnike i napredne, organizirano je i učenje skijanja za djecu s invaliditetom, a sve to provode iskusni učitelji skijanja i profesori kineziologije.
– Prošlog smo tjedna imali poseban program koji smo nazvali Xmass tjedan, a s ovim je tjednom počeo i slični program New years tjedan. Stoji 1.250 kuna, traje do 7. siječnja, a uključuje prijevoz iz Rijeke do Platka, pet sati škole dnevno, najam kompletne skijaške opreme, skijašku kartu, ručak u Malom domu »Sušak«, osiguranje, pedagoški nadzor i završno natjecanje, kaže Krošnjar. Škola s radom nastavlja i kad završe praznici, a cijene raznoraznih paketa kreću se između najnižih 775 i najviših 1.650 kuna. Krošnjar napominje da su polaznici, a jučer ih je bilo 30-ak, djeca iz Rijeke, ali i okolice. A što se točno u školi radi, pojasnile su Lucija Šegota i Ena Grubišić koje ovih dana uče prve skijaške pokrete. Gledali smo ih kako na mjestu vježbaju čučati u pancericama i skijama te kako se postrojavaju u liniju.
– Prvi koraci bili su naučiti hodati u pancericama, kazale su nam kroz smijeh novopečene skijašice. – A najveća zabava je kad se padne.

Najam skijaške opreme

Djevojke su skijale na unajmljenim skijama koje im je osigurala škola skijanja. Žičare Platak, osim što su za tu svrhu nabavile 50-ak kompleta za skijanje, i inače svake godine nabavljaju nove modele skija, odbacuju stare pa trenutno imaju stotinjak kompleta za najam.
– Nabavili smo još i dvoje dugačke sanjke za iznajmljivanje što znači da ih sada u tu svrhu imamo troje, nabavili smo i dva quadro vozila s gusjenicama koja su također za iznajmljivanje, te mali quadro i motorne sanjke za djecu, kaže Mladenović.
Sve to itekako je privlačno mlađahnim posjetiteljima skijališta, kakav je sedmogodišnji Bečanin Adrian Ransch, koji je u Rijeci u posjetu tati i jučer je skijao prvi put.
– Inače bordam, već duže, ali sad sam prvi put baš krenuo skijati. Sviđa mi se ova nova pokretna traka, a skijanje.... ide, kaže Adrian ozbiljno. I dok je Adrian izvodio prve skijaške pokrete, za stolom su uz marendu odmarali, također mlađahni, Splićani Mario i Martina Babić koji su u posjetu svojim crikveničkim domaćinima, Igoru, Martini i Petri Pilić te Danijelu Matkoviću.
– Ovdje provodimo svake ferije, i svaki drugi dan dolazimo na Platak. Dođemo oko 10, 11, i odemo oko dva i pol. Unajmljujemo opremu, dođe nas sveukupno oko 90 kuna, dakle komplet skije, štapovi, pancerice. To je ok cijena, ispričala je Martina, u pauzi od pravih »skijaških« zalogaja, paštete, krafni, jogurta.

Prvi dan u školi

Na Platku djeluju mnoge škole skijanja, jedna od kojih je i Ri fun. Pohađaju je Filip i Chiara Karadžić te Marijan Mavar koji u 9 ujutro kreću s Gornje Vežice, zajedno s instruktorima Duškom Bastijančićem i Antonom Andrijaševićem. »Danas nam je, zapravo, prvi dan u školi skijanja«, kažu brat i sestra Karadžić, dok Marijan već ima nekog iskustva. Njihova će škola trajati dok bude snijega, što ih izuzetno veseli.

Besplatan prijevoz

Grad Rijeka, koji je prošle godine započeo s organizacijm besplatnog prijevoza djece na Platak u vrijeme ferija, s praksom koja se pokazala dobrom ponovno je otpočeo 29. prosinca. Vožnje traju do 9. siječnja. Polazak autobusa, s 52 mjesta, je u 9 sati s terminala Delta, a povratak u 16 sati. Mjesta se rezerviraju dan unaprijed, od 8 do 18 sati, na broj telefona 311-421.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24030
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Platak

Post broj:#3  PostPostao/la Adamić » 2.4.2011, 13:14

OPĆINA ČAVLE
Platak za četiri tisuće skijaša


ČAVLE Čavjansko je vijeće usvojilo i posljednji od za ovu općinu ključnih prostorno-planskih dokumenata, UPU Sportskog centra Platak koji opisuje turistički izrazito atraktivno područje. Na općinskom ga je vijeću predstavio Luka Šulentić iz Urbanističkog zavoda Grada Zagreba, izrađivača Plana.
Plan bi trebao biti podloga za izgradnju i uređenje suvremenog sportsko-rekreacijskog centra koji bi u upotrebi trebao biti tijekom cijele godine, i biti takav da vodi računa o prirodnim resursima te podiže standard usluga za potrebe korisnika, da oživljava turističke funkcije i osigurava te potiče rast obiteljskog poduzetništva. Platak se Planom dijeli na površine za sport i rekreaciju, za ugostiteljske i turističke namjene, smještajne kapacitete i planinarske domove te površine infrastrukturnih sustava i prometne površine.
Ukratko, planirano je da će se na površinama za sport i rekreaciju u zimskom razdoblju organizirati prostori za skijaše, snowboard, staze za skijaško trčanje i hodanje, biatlon te staze za šetnju uz skijalište, zajedno sa sustavom žičara, sedežnica i vučnica. Postavom novih staza u konačnom uređenju skijališta broj staza povećao bi se na njih 20, ukupne dužine 17 kilometara, a sve to za potrebe do čak 4200 skijaša. Na površinama za sport i rekreaciju u ljetnom razdoblju planiraju se organizirati razni sportski sadržaju – pješačke i biciklističke staze, staze za rolanje, za ljetno sanjkanje, za sportove s loptom, staze za jahanje te za adrenalinske sadržaje koji uključuju razne konstrukcije za alpinističko penjanje i skokove te paintball. (J.A.)
-----------------------------------------------------------------
Opet nam Zagreb crta kako bi nam trebao izgledati Platak. :roll:
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

LPR
lr1-2014
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 778
Teme: 6
Pridružen: 14.6.2014, 18:57

Re: Platak

Post broj:#4  PostPostao/la LPR » 17.4.2011, 20:59

platakp.jpg
platakp.jpg (242.57 KiB) Pogledano 6257 puta


Veliki dom Platak jučer - krasan dan, a ispred njega tri (3) automobila (!?)
Ratrak i snježni topovi miruju do slijedeće skijaške sezone

platak1.jpg
platak1.jpg (289.86 KiB) Pogledano 6257 puta


Šuma još nije krenula u pupanje, samo crnogorica se zeleni, snijega još ima među drvećem i u hladovini

Slika

Pogled s ceste na livadu ... vidi se i antifašistički spomenik ... zbog umora nismo ga posjetili - samo zumirao sa mjesta

platak4.jpg
platak4.jpg (158.08 KiB) Pogledano 6257 puta


Lijepo se vide krpe snijega

platak5.jpg
platak5.jpg (175.06 KiB) Pogledano 6257 puta

Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11094
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

Re: Platak

Post broj:#5  PostPostao/la nikola » 17.4.2011, 21:47

:kava:
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Alen_Rijeka
Baniran
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 609
Teme: 8
Pridružen: 22.4.2011, 09:16
Lokacija: Kozala

Re: Platak

Post broj:#6  PostPostao/la Alen_Rijeka » 22.4.2011, 10:02

Platak i Gornje Jelenje ove zime:

Platak i Gornje Jelenje (1).jpg
Platak i Gornje Jelenje (1).jpg (129.47 KiB) Pogledano 6254 puta

Platak i Gornje Jelenje (2).jpg
Platak i Gornje Jelenje (2).jpg (374.93 KiB) Pogledano 6254 puta

Platak i Gornje Jelenje (3).jpg
Platak i Gornje Jelenje (3).jpg (144.87 KiB) Pogledano 6254 puta

Platak i Gornje Jelenje (4).jpg
Platak i Gornje Jelenje (4).jpg (171.13 KiB) Pogledano 6254 puta


:pozdrav: :pozdrav: :pozdrav: :pozdrav:
Zadnja izmjena: Alen_Rijeka; 24.4.2011, 14:22; ukupno mijenjano 2 put/a.

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24030
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Platak

Post broj:#7  PostPostao/la Adamić » 22.4.2011, 10:24

Prekrasno ! :bravo: Idila.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

LPR
lr1-2014
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 778
Teme: 6
Pridružen: 14.6.2014, 18:57

Re: Platak

Post broj:#8  PostPostao/la LPR » 12.9.2011, 21:38

evo dvije slike od prekjučer

platak bez snijega (1).jpg
platak bez snijega (1).jpg (370.97 KiB) Pogledano 6246 puta


Kod žičare

platak bez snijega (2).jpg
platak bez snijega (2).jpg (284.28 KiB) Pogledano 6246 puta


Policija mora da vežba i subotu ... baš ih je muštrao neki lik ...


Inače web kamere na http://www.platak.hr već godinu dana ne rade ... koji lik taj koji drži žičare - ukinut kamere!!! :dole

LPR
lr1-2014
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 778
Teme: 6
Pridružen: 14.6.2014, 18:57

Re: Platak

Post broj:#9  PostPostao/la LPR » 26.9.2011, 22:30

spomenik platak 1954.jpg
spomenik platak 1954.jpg (271.43 KiB) Pogledano 6247 puta

Alen_Rijeka
Baniran
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 609
Teme: 8
Pridružen: 22.4.2011, 09:16
Lokacija: Kozala

Re: Platak

Post broj:#10  PostPostao/la Alen_Rijeka » 18.12.2011, 14:44

Danas Platak :putopisac: :slikanje:

Nisam očekivao toliko ljudi :shock:

Platak 2011 (1).jpg
Platak 2011 (1).jpg (233 KiB) Pogledano 6245 puta

Platak 2011 (2).jpg
Platak 2011 (2).jpg (466.78 KiB) Pogledano 6245 puta

Platak 2011 (3).jpg
Platak 2011 (3).jpg (272.46 KiB) Pogledano 6245 puta

Platak 2011 (4).jpg
Platak 2011 (4).jpg (192.97 KiB) Pogledano 6245 puta

Platak 2011 (5).jpg
Platak 2011 (5).jpg (243.92 KiB) Pogledano 6245 puta

Platak 2011 (6).jpg
Platak 2011 (6).jpg (320.32 KiB) Pogledano 6245 puta

Platak 2011 (7).jpg
Platak 2011 (7).jpg (255.75 KiB) Pogledano 6245 puta


:slikanje: :pozdrav:

Fiume1908
Quarnero
Quarnero
 
Postovi: 434
Teme: 3
Pridružen: 2.9.2011, 18:12

Re: Platak

Post broj:#11  PostPostao/la Fiume1908 » 18.12.2011, 14:48

alene :bravoveliki: svaka čast na slikama

mihaboarder
Gost
Gost
 
Postovi: 2
Pridružen: 23.12.2011, 21:32

Re: Platak

Post broj:#12  PostPostao/la mihaboarder » 23.12.2011, 21:38

ide ko sutra na platak? :gore
svaka cast na slikama :bravoveliki: stvarno su supac sutra cu ih ja malo dodat
Zima je zakonn

LPR
lr1-2014
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 778
Teme: 6
Pridružen: 14.6.2014, 18:57

Re: Platak

Post broj:#13  PostPostao/la LPR » 23.12.2011, 21:45

mihaboarder napisao: ..stvarno su supac sutra cu ih ja malo dodat

Bit će nam drago :slikanje:
A bilo bi nam drago i da nam se predstaviš u temi predstavljanje :pozdrav:

Avatar korisnika
Hrco
Šta da ?
Šta da ?
 
Postovi: 24
Pridružen: 13.12.2011, 21:58
Lokacija: Rijeka

Re: Platak

Post broj:#14  PostPostao/la Hrco » 23.12.2011, 22:12

bio i ja na platku navečer al 19og kad je baš padalo i bilo vrlo ugodnih -6 oko 23h :D

Platak 2011.jpg
Platak 2011.jpg (159.28 KiB) Pogledano 6240 puta
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly...

Alen_Rijeka
Baniran
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 609
Teme: 8
Pridružen: 22.4.2011, 09:16
Lokacija: Kozala

Re: Platak

Post broj:#15  PostPostao/la Alen_Rijeka » 28.12.2011, 19:30

RIJEKA – Riječki školarci i ove će godine za vrijeme zimskih školskih praznika svakodnevno moći uživati u snježnim radostima na Platku, uz besplatni prijevoz, priopćeno je iz »Autotroleja«.
Besplatni prijevoz za učenike i roditelje u pratnji osiguran je u organizaciji Grada Rijeke i Autotroleja, a autobus s 52 mjesta prometovat će svakoga dana, od 2. siječnja do 15. siječnja.

Autobus će sa stajališta prigradskih autobusa na Delti polaziti u devet sati ujutro, a s Platka će prema Rijeci polaziti u 15.30 sati. Svi zainteresirani mjesto u autobusu trebaju rezervirati dan ranije, u vremenu od 8 do 18 sati, pozivom na broj telefona 335-654 .

U slučaju da interes putnika premaši kapacitet autobusa »Autotrolej« će angažirati i dodatni autobus

--

Sljedeće

Vrati se na: Priroda

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost