Proradi kod čovjeka nagon za životom u zadnji čas. Mislim da je grozno ako pad traje bar sekundu pa se osoba ima vremena predomisliti.
Slijedeća vijest je još starija:
Narodne novine, 12. kolovoza 1891.Pišu nam iz Sv. Ane (Vežica gornja) pod jučerašnjim danom:
Nedavno javismo
vam, kako je sebi užasnim načinom oduzela život nesretna
Ana Doir, skočivši sa 20 metarah visokog nasipa, a sada
moramo da priobćimo nov žalostan dogodjaj: Jučer poslje
podne t.j. u nedjelju sjedio je dulje vremena u krčmi
čovjek od kojih 38 godinah, visok i liepa uzrasta, crno-
manjast, na oko vrlo jak. Taj čovjek ostao je u krčmi
do 9 satih na večer, a tad se udaljio. Prolazeći oko
11 satih u noći željezničkom prugom neki čovjek, imenom
Petar Morini, opazi na svoj užas izpod samog mosta na
Sv. Ani čovjeka u krvi, sa razmrskanom lubanjom. Od
silnoga straha pobrza u gluho doba noći na Sušak te obavjesti o tom tamošnjega nadzornika redarstvene straže g.
Josipa Deklevu. Ovaj se namah sa još jednim stražarom
odputi na lice mjesta, te stade nesretnika pretraživati. Kod
njega se je pronašla prazna novčarka, jedan ključ, nožić i
olovkom napisana cedulja ovog sadržaja : "Ime mi je Dragutin Dodić. Stanujem u Trstu u ulici "Rigutti" br. 39, a
radim u tvornici kamenog ulja ovdje. Život mi je dosadio.
Prigodom smrti pozdravljam sve. S bogom."
Što je nesretnoga čovjeka sklonulo na tako očajan korak, nije poznato, osim ako je sbilja filosofičan motiv, taedium vitae.
Ovo je već, ako se nevaramo, šesti slučaj samoubojstva na
ovom istom mjestu u šest zadnjih godinah.
- most kod Sv.Ane.JPG (235.59 KiB) Pogledano 1931 puta
Da je taj most, most samoubojica, to je postalo već toliko zabrinjavajuće da se odlučilo tome stati na kraj, što saznajemo iz "Sušačkog novog lista" od 9.travnja 1925.
Pod naslovom "Krvavi most kod Sv. Ane" između ostalog pišu:Održana je i sjednica sa koje je izdan "komunike", "da je svako zadržavanje na mostu kod Sv Ane najstrože zabranjeno, dok se sva strana lica imaju smjesta uhapsiti i predvesti na policiju."
Postavljena je i straža, i za jedno dosta dugo vrijeme nije registriran ni jedan nov slučaj.