E na to pitanje moram ti reći da se navikneš da ipak živiš u Rijeci i našem kraju i da tu ne očekuješ promjene.
Dotaknuli smo se toga i na našoj društevnoj mreži. Nažalost s Riječanima kad pričaš , oni ko da ne žele razvoj svojeg grada i kraja . Ograničeni su ful. Govorim o ovim a kojima stalno komentiraju po društvenim mrežama. U pomorskom prometu smo još gore povezani. Evo najnoviji odgovor vijećnika koji prate tu temu . Mislim da možemo biti samo još gori.
Ispšod članka o avio linijama za ovo ljeto 25.3.2023.
Iva Rinčić vijećnica :Za građane PGŻ-a ključna je cjelogodišnja dnevna linija s nekim europskim središtem. Bez prometne povezanosti slijedi samo daljnja stagnacija.
Vedran Vivoda
Iva Rinčić vijećnica to je nešto što bi mogla sufinancirati županija.
Iva Rinčić vijećnica ·
Vedran Vivoda župan na to spremno odgovara da su oni već toliko toga poduzeli... To i je zabrinjavajuće: oni se "potrude", a mi smo i dalje šesta zračna luka po prometu.
-------------------------------
24. studeni 2022. ·
U čemu je problem Zračna luka Rijeka - Rijeka Airport ? Treba li ju možda preselit na Grobnik ? Zašto su građani PGŽ-a osuđeni na prometni standard sramotno niži od onih koji vrijede u drugim europskim gradovima.
Zašto npr. pomorci iz naše regije koji više puta godišnje redovito putuju avionom na smjene, nakon višesatnih letova moraju još nekoliko sati putovati do ili od Rijeke ? (nego moraju putovat u Zagreb, Veneciju, Treviso.)
Velik dio odgovornosti snose i sami građani Rijeke odnosno građani našeg kraja koji su u vrtlogu nezainteresiranosti i pasivnosti koja se do sada pokazala prilično kobnom za razvitak našeg grada i kraja.
Zračne luke, Pula, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik, objavile su svoju statistiku za ovu godinu. Rijeka (PGŽ) opet najlošija.
Promet zračnim lukama od 01. siječnja do 31. listopada 2022.
1.) Zračna luka Split 2.832.639 putnika!
2.) Zračna luka Dubrovnik 2.099.601 putnika.
3.) Zračna luka Zadar 1.099.228 putnika.
4.) Zračna luka Pula 390.848 putnika.
5.) Zračna luka Rijeka 161.684 putnika.
Na kraju na ovakva pitanja nitko ne da nešto radi nego niti ne raspravlja. Primorsko-goranska županija doslovno održavala na životu riječki aerodrom u trenucima kada je zbog niza razloga, bilježila velik pad prometa i tešku financijsku krizu iz koje je prije nekoliko godina izašla.U Zračnoj luci smo, prije desetak godina, zatekli zapušten aerodrom i slab promet. Izjavio je Komadina PGŽ.
P.s. molimo da se držite kulturne rasprave. Neki pojedinci stvarno ne znaju bez vrijeđanja raspravljat i argumenata ili samo dolaze svoju negativnu energiju izbacivat na društvenim mrežama. Budimo uzor drugima.
24.12.2022.
Komentari
Adrian File
Znači na oko sat vremena od Rijeke imamo Trst, Ljubljanu i Zagreb... Ča će nam toliko jebenih aviona? Nismo lokacija za avio goste, naši gosti dolaze autima. Ne kužim priču. Čak se i Pula bori z tim avio gostima, ali kao jača turistička regija ipak uspjeva neč privuć. Makar oni su udaljeniji od Ljubljane, a pogotovo Zagreba.
Iva Rinčić vijećnica ·
Zračna luka nije samo za turiste, nego i građane, poslovne ljude... Kad je naša građena, značila je prednost u razvoju ove regije, danas je nužnost. Mi nemamo cjelogodišnju liniju s nekim europskim hubom, ne čudi da smo najsporije rastuća jadranska županija. Naravno da možemo/moramo koristiti okolne luke, ali zašto kad imamo svoju? Zašto u Puli ne kažu da im ne treba veća zračna luka jer imaju Rijeku u blizini? Pozz iz zračne luke Beograd, u čekanju leta za Ljubljanu
Josipa Prežigalo
Ja bih rekla da je premala potražnja za komercijalne letove prema Rijeci da bi posao bio isplativ. Ne znam ..
Andrej Dekic
Zračnu luku za koga? Lokacija nije interesantna za avio turizam, grad ima ljudi kao malo veće selo, a niskobudzetni letovi su i onako u opadanju.
Pomorcu koji promjeni 2,3 aviona i putuje 15-30 sati, tih zadnjih sat vremena od Trsta ili Zagreba je najmanji problem.
Daleko vise smisla bi imalo da se poboljsa komunikacija Rijeka-Zracna luka Zagreb pa da se taj pomorac ne mora maltretirat s taxijem, rentom ili prijateljima jer ovima JEDINI prijevoz taj dan krece sa zracne luke u 1530.
Igor Udovičić
Kad usporedimo ponudu naše i zadarske županije, te činjenicu da aerodrom zadar ima 10x više putnika jasno je da je problem u načinu upravljanja, mendžmentu
Igor Sironic
Imao sam priliku letjeti s Krčkog aerodroma, i vjerujte mi da me je bilo sram kao stanovnika ovoga grada biti u onoj čekaoni.
Ermano Peršić
Slučajno sam naišao na ovu objavu, nisam nikad koristio zračnu luku na Krku, ali me zaintrigirala tvrdnja da su za loše stanje i loš promet odgovorni građani Rijeke, odnosno,našeg kraja. Malo čudno, jer nisu građani ti koji su postavili upravu zračne luke. Stara je mudrost da riba uvijek smrdi od glave... Pametnom dosta...
Frane Frlan
Ryan Air ima 47 emitivnih destinacija za chartere prema Zadru, i 4 do Rijeke.
To diktiraju preferencije putnika, ili mislite kako će bilo koji Britanac, koji nikad nije bio u Hrvatskoj, izabrat letit u Rijeku u odnosu na Zadar?
Sanjin Dokoza
Sramota za grad poput Rijeke da ima vise od dvostruko manje putnika od Pule
Maja Vera
Zračna luka Rijeka je za mene i moju obitelj potpuno neinteresantna jer ne povezuje nijednu destinaciju koja je za nas relevantna (npr.Beč). Mi za svaki let moramo u Zagreb,jer nema takvog leta iz Rijeke. Jako slaba ponuda destinacija.
Ljiljana Jerkic
Aerodrom je prvi kontakt (najčešće šok) s turističkom destinacijom. Prvo pitanje turista, nakon sljetanja u Rijeku-Krk i Pulu je, zašto su vam tako jadni ti aerodromi? Hoće li i sve ostalo biti tako?
Magadinic Ante
Prosjecan riječanin je nesposoban i samodopadan.
Zato nas nitko ne voli