nikola napisao:ilirija napisao:Adamić napisao:
VRLO RIJETKA FOTOGRAFIJA SA POKOPA U RIJECI 1921
ova zastava u pozadini ?
komentirao sam sliku u prijašnjem postu i rekao da se datumi koji su na slici ne slažu sa događajem kojega mi obrađujemo, ali evo i original i slobodni komp.prijevod teksta koji se nalazi ispod slike:
Foto cartolina d'epoca, che riproduce le esequie di alcuni militari deceduti nell'impresa d'annunziana nel 1920. Natale di Sangue - Fiume. Sul verso vi è una lunga dedica. La didascalia è trascritta ad inchiostro.Tecnica: stampa fotografica con emulsione alla gelatina bromuro d'argento su supporto baritato standardizzato per cartolina postale.Dimensioni: 90 x 140 mm.Condizioni ottime, leggeri segni del tempo, come da foto per gli studiosi, appassionati e amanti del genere!
Slika razglednice, koji reproducira pogreb nekog vojnika koji su umrli u poduzimanje annunziana u 1920. Krvavi Božić - River. Na poleđini se nalazi duga posveta. Naslov se otpisuje do inchiostro.Tecnica: fotografski ispis sa želatinom emulzijom srebrnog bromida na barijev oksid podršku standardizirani razglednicu postale.Dimensioni: 90 x 140 mm.Condizioni dobro, svjetlo znakove starosti, vidi sliku za znanstvenike, obožavatelji i ljubitelje vrsta!
Meni nije jasno.Može li neko objašnjenje?
Adamić napisao:"Alpinci" su pretpostavljam bili vojska od Jugoslavije ili ?
Adamić napisao:Ne znam zašto smo bili stavili ove slike pogreba ovdje ali dobro neka se nađu..vremenski se mogu nekako povezati...
kobler napisao:Adamić napisao:"Alpinci" su pretpostavljam bili vojska od Jugoslavije ili ?
Oni su ili ? - tj. regularna talijanska vojska i danas postoje.
Adamić napisao:kobler napisao:Adamić napisao:"Alpinci" su pretpostavljam bili vojska od Jugoslavije ili ?
Oni su ili ? - tj. regularna talijanska vojska i danas postoje.
Teško te pratim
Čekaj Alpinci su pucali u svoje . Zašto ?
kobler napisao:... a vjerujem i zato jer su već svima išli na neku stvar.
FiumeRi napisao:Treba razlikovati D'Annunzijeve "legionare" i "domaće"(riječke) talijanske nacionaliste od regularne talijanske vojske.
Google Adsense [Bot] pregledava forum i 48 gostiju