Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

HILTON - Novi hotelski kompleks na Kantridi (Costabella)

Riječki razvojni projekti
Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11096
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

HILTON - Novi hotelski kompleks na Kantridi (Costabella)

Post broj:#1  PostPostao/la nikola » 24.5.2010, 10:45

Kantrida (Rijeka op.p.) dobiva hotel s pet zvjezdica

Nautičko-hotelski kompleks.jpg
Nautičko-hotelski kompleks.jpg (165.43 KiB) Pogledano 6729 puta


Nautičko-hotelski kompleks na mjestu nekadašnjeg malog brodogradilišta Kantrida izdavanjem lokacijske dozvole za hotelski dio primaknuo se korak bliže realizaciji. Početak izgradnje kompleksa, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura, već je u više navrata bio najavljivan, no sada su, prema riječima Milorada Miloševića, direktora projekta Kantrida u tvrtki Tekol-Teri, ispunjeni gotovo svi uvjeti za njegovo ostvarenje.

– Do kraja ove godine planiramo dovršiti svu papirologiju potrebnu za početak gradnje kopnenog dijela kompleksa koji obuhvaća hotel s pet zvjezdica i polivalentnim sportskim prostorima. Do sada je učinjen niz analiza, stručnih podloga i projekata, a idejni projekti hotela i luke nautičkog turizma završni su dio priprema, temeljem kojih je za program polivalentne građevine s hotelom dobivena lokacijska dozvola, ističe Milošević.

Građevina na kopnenom dijelu sastoji se, prema projektu, od sedam etaža koje će se kaskadno spuštati od Istarske ulice prema moru, a hotelu i ostalim sadržajima moći će se pristupiti iz Istarske ulice, kao i s razine brodogradilišta. Prve dvije etaže sadržavat će, prema Miloševićevim riječima, programe namijenjene sportu i nautici, kao i zajedničke prostorije hotela, dok će na višim etažama biti stotinjak hotelskih soba najviše kategorije.

– Posebnost hotela čine sobe koje su sve orijentirane prema moru, s velikim ozelenjenim terasama, uz visoki nivo uređenja, adekvatan kategoriji pet zvjezdica i vrhunskoj lokaciji hotela, kazao je Milošević.

Na vrhu zgrade budućeg hotela projektom je predviđen vidikovac s kavanom, a između hotela i marine prolazit će šetnica koja je u prvobitnoj verziji projekta trebala prolaziti između hotela i stijene na koju se će se on naslanjati.


Luka nautičkog turizma Kantrida trebala bi objediniti prostor sadašnje sportske lučice i akvatorija ispred budućeg hotela. Zapadni, komercijalni dio pritom će imati dvadesetak vezova za plovila duljine do trideset metara, dok bi nekomercijalni dio proširenjem sadašnje lučice Kantrida dobio četrdeset novih vezova za manja plovila.

Trenutno je u tijeku Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja sportsko-rekreacijskog područja Kantrida, kako bi se u njega uklopio projekt luke nautičkog turizma.

Cijeli će kompleks, smatra Milošević, znatno pridonijeti poboljšanju turističke ponude Grada Rijeke.

– Hotel i luka nautičkog turizma, uz atraktivnu šetnicu i brojne sportske, ugostiteljske i druge sadržaje koje će nuditi, te novo pristanište za sezonske izletničke brodske linije, stvorit će posve novu sliku obalnog dijela Kantride, a sigurno je i da će mnogo značiti u strukturi nautičke i ukupne turističke ponude grada i šire regije, zaključio je Milošević.
Marinko GLAVAN-NL
__________________________________________________________
Još jedan projekt koji bi gradu donio prosperitetniju budućnost.Hvale vrijedan projekt koji podržavam u cijelosti.
Ipak, poznavajući stanje u gradu, državi a i šire, bojim se da ćemo se još napisati u ovoj novoj temi.
Sretno im (nam) bilo!
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11096
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#2  PostPostao/la nikola » 24.5.2010, 10:55

Nastavak šetnice uz more

U sklopu gradnje hotela i marine sagradit će se i šetnica uz more, a bit će izvedena slično kao ona uz opatijski hotel Admiral.
Kreće od brodogradilišta 3. maj i spaja se na plaže i šetnicu koje gradi Grad u sklopu novih bazena. Kako bi se njegov projekt što bolje uklopio u okoliš, Mato Markanović surađuje s istim arhitektom koji je projektirao i gradske bazene.
__________________________________________________________
Lijepo zvuči, nema šta!
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24014
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#3  PostPostao/la Adamić » 24.5.2010, 11:17

Donosim malo bolje informacije i detaljnije.

Tekol-Teri gradi hotel i marinu na Kantridi

Tvrtka Tekol-Teri u vlasništvu Mate Markanovića počinje gradnju nautičkog centra i hotela s wellness programom na Kantridi, na području starog brodogradilišta. Tvrtka u sastavu ima nekoliko manjih firmi u Hrvatskoj i Sloveniji, a jedna od najpoznatijih javnosti je Teri Krotek, jedan od najvećih dobavljača “3.maja” u čijem NO sjedi i Mato Markanović. Investicija je vrijedna 21 milijun eura, a hotel i marina, u kojoj se gradi 50 vezova za megajahte, trebala bi biti gotova do kraja 2008. godine, odnosno do roka održavanja europskog prvenstva u plivanju.
Markanović je preuzeo koncesiju na području starog brodogradilišta još 1996. godine, saniravši tada škver s još dva milijuna njemačkih maraka. Koncesija istječe 2023. godine. Djelatnost nije ugašena već je premještena u hale bivše Tvornice Torpedo, a ni jedan radnik nije dobio otkaz, navodi sam Markanović. Bivši škver smješten je na vrlo atraktivnom području, koje postaje još atraktivnije jer se u neposrednoj blizini uređuje šljunčana plaža, grade bazeni, prometnica i garaža.

Nacrt novog hotela i marine koji će se graditi na riječkoj Kantridi Nacrt novog hotela i marine koji će se graditi na riječkoj Kantridi Komercijalni vezovi
Markanović ističe da je ova lokacija, na kojoj je nekada, prije brodogradilišta, bio kamenolom za izgradnju riječke luke u prostornoplanskoj dokumentaciji Grada prepoznata kao visokovrijedna lokacija, pa se na njoj planira izgradnja hotela i sportskih sadržaja na kopnenom dijelu dok je na morskom dijelu zacrtana gradnja 50-ak vezova komercijalne namjene te još 50-ak vezova u funkciji proširenja postojeće sportske lučice. Komercijalne vezove gradit će Tekol-Teri, kao i hotel s pet zvjezdica, kapaciteta 100 dvokrevetnih soba. U sklopu hotela bit će je kongresni centar, trgovine, restorani i garaža za 150 vozila.
Wellness centar s morskom vodom planiran je na površini od oko 3000 četvornih metara. U marini se konstruiraju vezovi za prihvat jahti najmanje duljine oko 33 metra. Već je stigla ponuda jednog renomiranog talijanskog proizvođača megajahti koji od planiranih 50 vezova želi kupiti ili zakupiti 30 vezova. Međutim, kako se lukobran mora izgraditi na moru gdje dubina prelazi 40 metara, nije praktično nasipavanje, a ono nije ni ekološki prihvatljivo. Lukobran će podržavati armiranobetonski stupovi, tzv. piloti, koji će omogućavati protok vode.

Lungo mare

Lukobran će se nalaziti između bazena i brodogradilišta pa će imati dvostruku funkciju jer će osim zaštite plovila, lukobran štiti i novu šljunčanu plažu koju uređuje Grad u duljini od 350 metara. Markanović kaže da će se na Kantridi otvoriti i šetnica, pa će tako i Rijeka poput Opatije dobiti lungo mare.
Ovaj ambiciozan projekt, objašnjava Markanović, nije preslika već izvedenih već je modeliran i koncipiran kao rezultat specifičnih potreba grada. Slične planiraju i Trst i Dubrovnik.
Tekol-Teri je od ukupne investicije već uložio jednu trećinu, dakle oko 7 milijuna eura, koliko je utrošeno na izradu dokumentacije, izvedbu komunalnih radova, rušenje objekata i preseljenje opreme iz škvera u Torpedove hale. Sve će građevinske radove izvoditi Markanovićeva tvrtka, iz sklopa Tekol-Terija, koja je slične radove odradila u Torpedu. Što se drugog dijela financiranja tiče, Markanović objašnjava da će se izvesti uz partnerstvo ili čak možda preko izdavanja vlastitih obveznica tvrtke, za što je dobio ponudu jedne od poslovnih banaka. Trenutno se očekuje prilagođavanje DPU-a za morski dio lokacije.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24014
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#4  PostPostao/la Adamić » 27.8.2010, 22:08

Novi nautičko-hotelski kompleks bi trebao biti ovdje gdje je ovaj brodić smješten

Kantrida plaža (1).jpg
Kantrida plaža (1).jpg (161.08 KiB) Pogledano 6729 puta

Kad se krene u izgradnju ,preobrazit će se cijeli krajolik.

Kantrida plaža (2).jpg
Kantrida plaža (2).jpg (167.97 KiB) Pogledano 6729 putaProjektu dajem punu podršku :gore Predobar projekt. :zastava:
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

gost
 

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#5  PostPostao/la gost » 28.8.2010, 19:05

Adamić napisao:
Slika

Iz drugog kuta u neko drugo vrijeme

villa nora Kantrida Fiume (1).jpg
villa nora Kantrida Fiume (1).jpg (53 KiB) Pogledano 6729 puta


villa nora Kantrida Fiume (2).jpg
villa nora Kantrida Fiume (2).jpg (62.21 KiB) Pogledano 6729 puta


villa nora Kantrida Fiume (3).jpg
villa nora Kantrida Fiume (3).jpg (65.01 KiB) Pogledano 6729 puta

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24014
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#6  PostPostao/la Adamić » 28.8.2010, 23:14

Kad smo već kod ove lokacije treba spomenuti i villu Nora

Villa Nora (1).jpg
Villa Nora (1).jpg (96.61 KiB) Pogledano 6729 puta

Bazen s predivnim pogledom na more

Villa Nora (2).jpg
Villa Nora (2).jpg (167.18 KiB) Pogledano 6729 puta

Villa Nora izgrađena je početkom 20. st. u secesijskom stilu gradnje, u potpunosti je obnovljena 2006. godine.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

gost
 

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#7  PostPostao/la gost » 28.8.2010, 23:35

Izgradio ju je mađarski plemić svojoj ljubavnici koja je bolovala od tuberkuloze, kako bi na savjet liječnika bila uz more radi ozdravljenja.

gost
 

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#8  PostPostao/la gost » 29.8.2010, 00:45

Pročelja kuće krase secesijski simboli, poput dva guštera okrenuta jedan prema drugome na sjevernom zidu ville, te simbol sunca na zalasku koji se stapa s morem na južnoj strani zida, nad morem.
Svi ovi simboli označavaju položaj i značenje stogodišnje ljepotice na samoj obali mora.

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24014
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#9  PostPostao/la Adamić » 18.4.2011, 19:39

Izgleda neće biti još jako dugo ništa od ovog projekta a možda neće biti ni realiziran nikad jer...

Priveden Mato Markanović: sutkinja mu odredila mjesec dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela

Slika

Autor: Šarlota Brnčić

Ovo je već treća prijava protiv riječkog poduzetnika a sumnjiči ga se da je, neosnovano isplaćujući terenske dodatke zaposlenicima, protupravno pribavio tvrtki "Teri-crotek" 31.450.498,04 kune

RIJEKA Pod sumnjom u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju "tešku" gotovo 31,5 milijuna kuna u istražni centar Županijskog suda u Rijeci u ponedjeljak je prepraćen Mato Markanović (54) iz Ike.

Markanovića, vlasnika tvrtki "Teri-crotek" i "Tekol-teri", sumnjiči se da je kao vlasnik i predsjednik uprave "Teri-croteka" od 2006. do 2009. godine, neosnovano isplaćujući terenske dodatke zaposlenicima, protupravno pribavio tvrtki 31.450.498,04 kuna, koliko iznosi nepodmirena obveza po osnovi poreza, doprinosa i drugih davanja. Prijavljena je i tvrtka kao pravna osoba, zbog pribavljanja nepripadajuće koristi u istom iznosu.

Ispitivala ga je istražna sutkinja Ksenija Zorc, a obranu je iznio u prisustvu svog branitelja, riječkog odvjetnika Gorana Gatare . Nakon saslušanja policija je Markanovića odvela u riječki zatvor. Istražna sutkinja Zorc odredila mu je jednomjesečni pritvor i to zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Markanoviću je sredinom listopada prošle godine na Općinskom sudu u Rijeci započelo suđenje također zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju kojom je državni proračun oštećen za 11,2 milijuna kuna. Osim njega, optuženi su i članovi uprave "Teri-croteka" Miroslav Banović (71) i Boris Pavković (56).

I sredinom lipnja prošle godine Markanovića je policija kazneno prijavila zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a kojom je državni proračun bio oštećen za čak 89.677.267,28 kuna. Sumnjičili su ga tada da je kao vlasnik i predsjednik uprave tvrtke iz Rijeke u razdoblju od 6. prosinca 2006. godine do 31. prosinca 2009. godine, u vrijeme neprekidne blokade žiro računa tvrtke, izbjegavao podmirenje utvrđenih obveza po osnovi poreza, doprinosa i drugih davanja. Naplatu potraživanja tvrtke obavljao je putem ugovora o cesijama koji su zaključivani između dužnika i druge riječke tvrtke, također u vlasništvu Markanovića, kao primatelja potraživanja.
----------------------------------------------
Ovu temu bi trebali poslati u skupnu temu jer nažlost od ovog projekta neće biti ništa.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24014
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#10  PostPostao/la Adamić » 3.10.2014, 19:38

Dakle od ovog projekta neće biti ništa pa preselimo skelu na novu lokaciju samo. :lol:Potpisan ugovor za izgradnju turističkog naselja Kostabela
Rijeka, 3. listopada 2014
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor tvrtke Tre – invest d.o.o. Borjan Brnčić potpisali su ugovor za izgradnju turističkog naselja Kostabela. Na području Kostabele tvrtka Tre –invest d.o.o. izgradit će turističko naselje koje će činiti hotel s podzemnom garažom, 24 vile te vanjski bazen s pripadajućim ugostiteljskim i dječjim sadržajima. Investicija je vrijedna oko 50 milijuna eura, a kompleks bi trebao biti gotovo početkom 2017.g.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor tvrtke Tre – invest d.o.o. Borjan Brnčić potpisali su ugovor za izgradnju turističkog naselja Kostabela Potpisivanju ugovora prisustvovali su i vlasnik tvrtke Tre – invest d.o.o.Jaroslav Třešňák, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca, voditelj projekta s češke strane Martin Sklenička, ravnateljica Direkcije za gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Gabrijela Kiš-Jerčinović i pravna savjetnica u Odjelu za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Meri Pavešić.

Hotel će imati pet katova te podzemne etaže i raspolagat će sa 113 soba i 308 postelja Kako je prigodom potpisivanja ugovora rečeno, tvrtka Tre –invest d.o.o. izgradit će na području Kostabele turističko naselje koje će činiti hotel s podzemnom garažom, 24 vile te vanjski bazen s pripadajućim ugostiteljskim i dječjim sadržajima. Investicija je vrijedna oko 50 milijuna eura. Ovo će se turističko naselje graditi na zemljištu površine 17.769 m2, unutar područja planiranog za turističko-ugostiteljsku namjenu, koje je Grad Rijeka putem javnog natječaja prodao tvrtki TRE-INVEST d.o.o., za ukupnu cijenu od 33,8 milijuna kuna.

Turističko naselje Kostabela činit će hotel s fitnesom, manjim kongresnim centrom i podzemnom garažom, zatim 24 pojedinačne smještajne jedinice/vile i vanjski bazen s pripadajućim ugostiteljskim i dječjim sadržajima. S tom tvrtkom Grad Rijeka je sklopio kupoprodajni predugovor temeljem kojeg se tvrtka obvezala na obročno plaćanje kupoprodajne cijene, izradu projektne dokumentacije te ishođenje potrebnih dozvola i drugih akata. U skladu s preuzetim obvezama, izrađen je idejni projekt budućeg turističkog kompleksa temeljem kojeg je izdana lokacijska dozvola.

Grad Rijeka je pak izradio projekt rekonstrukcije Opatijske ceste i stepeništa do obalne šetnice, za te zahvate su također izdane lokacijske dozvole, a u tijeku je i projektiranje obalne šetnice do uvale Bivio, kako bi se uspostavila funkcionalna cjelovitost dosad izvedene trase.

Idejno rješenje jedne od 24 vile.Prema projektu, turističko naselje Kostabela činit će hotel s fitnesom, manjim kongresnim centrom i podzemnom garažom koji se svojim značenjem i veličinom ističe kao središnja zgrada turističkog naselja, zatim četiri grupe pojedinačnih smještajnih jedinica/vila (ukupno 24 jedinice) i vanjski bazen s pripadajućim ugostiteljskim i dječjim sadržajima. Hotel će imati pet katova te podzemne etaže i raspolagat će sa 113 soba odnosno 308 postelja. Ukupna bruto razvijena površina kompleksa iznosi oko 25.000 m2.

Turistički kompleks projektiran je uvažavajući principe ekološke gradnje te će svi ravni krovovi biti uređeni kao parkovno zelenilo s mediteranskim raslinjem, a bazen punjen morskom vodom. Realizaciju kompleksa Grad Rijeka podržat će i izvedbom rekonstrukcije Opatijske ceste, obalne šetnice i stepeništa, a u suradnji s komunalnim društvima opremanjem lokacije potrebnom infrastrukturom.

Turistički kompleks projektiran je uvažavajući principe ekološke gradnje te će svi ravni krovovi biti uređeni kao parkovno zelenilo s mediteranskim raslinjem.Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je kazao kako ovaj projekt ima višestruki značaj. "Ovo područje grada bit će bogatije za jedan reprezentativni objekt sa čitavim nizom usluga, ne samo za turiste već i za Riječane. Čitav zahvat će biti izveden tako da će se uklopiti u krajobraz, uz maksimalnu zaštitu postojeće vegetacije i njeno širenje mediteranskom vegetacijom. Za vrijeme izgradnje uposlit će se građevinski kapaciteti, a kada bude gotov ovaj će kompleks otvoriti i nova radna mjesta, rekao je gradonačelnik.

Vlasnik tvrtke Tre – invest d.o.o.Jaroslav Třešňák je kazao kako se prilikom svog prvog dolaska u Hrvatsku, davne 1983. g. zaljubio u Preluk jer je tamo prvi put ugledao Jadransko more. „Proputovao sam dosta svijeta, ali mi je Preluk uvijek ostao u srcu“, rekao je Třešňák te dodao kako će ovaj turistički kompleks, kada bude dovršen, početkom 2017.g., u sezoni zapošljavati 200 ljudi, a nada se da će privući turiste dubljeg džepa.
(I.N.)
http://www.rijeka.hr/PotpisanUgovorZaKostabelu

turističko naselje Kostabela Rijeka (1).jpg
turističko naselje Kostabela Rijeka (1).jpg (85.35 KiB) Pogledano 6730 puta

turističko naselje Kostabela Rijeka (2).jpg
turističko naselje Kostabela Rijeka (2).jpg (147.97 KiB) Pogledano 6730 puta

turističko naselje Kostabela Rijeka (3).jpg
turističko naselje Kostabela Rijeka (3).jpg (127.51 KiB) Pogledano 6730 puta

turističko naselje Kostabela Rijeka (4).jpg
turističko naselje Kostabela Rijeka (4).jpg (69.15 KiB) Pogledano 6730 puta

turističko naselje Kostabela Rijeka (5).jpg
turističko naselje Kostabela Rijeka (5).jpg (84.1 KiB) Pogledano 6730 puta

turističko naselje Kostabela Rijeka (6).jpg
turističko naselje Kostabela Rijeka (6).jpg (102.82 KiB) Pogledano 6730 puta

turističko naselje Kostabela Rijeka (7).jpg
turističko naselje Kostabela Rijeka (7).jpg (44.56 KiB) Pogledano 6730 puta

turističko naselje Kostabela Rijeka (8).jpg
turističko naselje Kostabela Rijeka (8).jpg (62.12 KiB) Pogledano 6730 putaLijepo je !!! Ali 2 godine čekat dozvoolu. Svašta ! : lud Pa ili se može gradit ili ne može . Ako može daj odmah papire. Amen !!
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
mlaka5
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 714
Teme: 2
Pridružen: 19.2.2011, 21:50

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#11  PostPostao/la mlaka5 » 8.10.2014, 11:29

Lijepo i krasno !!Samo koliko ce to biti pristupno obicnim gradjanima("stoci sitnog zuba").Mislim na ogradu,cijenama suncanja na betonu,uzurpiranja "naseg mora",cijeni pive i sokova od 20-30 kuna!!!Vec unaprijed znam da ce to bit mjesto okupljanja debelih guzatih odabranih gradjana !!!
...krepat,ma ne molat...

Avatar korisnika
eneo
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 849
Teme: 4
Pridružen: 11.2.2014, 19:52

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#12  PostPostao/la eneo » 8.10.2014, 12:06

Nemoj tako pa imati će posla i prijateljice noći. : guženje

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24014
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#13  PostPostao/la Adamić » 8.10.2014, 12:28

Da li tko zna gdje će to biti točno ? Evo izvukao sam kartu pa ciljajte ?
Kantrida Bivio Costabela.jpg

Po meni ovaj zeleni pojas treba pretvoriti u elitnu zonu sa sadržajima poput marine, pa i nekih gradskih projekata, može u sredini gradski park veliki. Uglavnom sve je bolje nego da zjapi prazan.

Lokacija Preluka je jako vrijedna lokacija ali trenutno socijalnog izgleda. Trebala je postati nova turističko-rekreacijska zona. Našla se je 2010.godine među prioritetnim projektima hrvatske Vlade ali niš od toga. Boli HR za naš kraj onu stvar. Glavno da se Zagreb gradi.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
Vežičanka
Moderatorica
Moderatorica
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 4916
Teme: 170
Pridružen: 24.7.2012, 14:58

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#14  PostPostao/la Vežičanka » 8.10.2014, 12:36

Ako je nešto zeleni pojas to ne znači da zjapi prazan-to je ono što ime kaže- zeleni pojas.

Pohlepne, korumpirane oči investitora i onih oko njih svaki zeleni pojas koji je u blizini naselja nastoje što prije pretvoriti u građevinsko područje zbog svoje zarade.

U Rijeci, gradu sa žalosno malo zelenila nisam vidjela da se stvaraju novi parkovi ali sam vidjela da se ruše i izgrađuju postojeći jer se parkovima ne zarađuje.

Ono što će zjapiti prazno -to će biti taj novi veliki hotel tako blizu grada. Bolje bi bilo da gledaju da popune postojeće hotelske kapacitete, i to ne samo mjesec, dva u godini.

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24014
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#15  PostPostao/la Adamić » 8.10.2014, 12:46

I ovo je dobro za spomenuti umjesto šikare i smeća ide investicija od 6 milijuna €....

Riječki arhitekt Idis Turato
Budući hotel u Preluku: Hedonistička oaza na hridima zaljeva


Obitelj Kapetanović ušla u veliku investiciju na izvrsnoj lokaciji
Prelučki Milde Sorte postaje vrhunski hotel »Navis Opatija«


Hotel Navis  Preluka.jpg
Hotel Navis Preluka.jpg (60.05 KiB) Pogledano 6675 puta

Budući objekt trebao bi raspolagati s 40 smještajnih jedinica, »a la carte« restoranom, wellnesom s unutarnjim i vanjskim bazenom, sunčalištem, a svi sadržaji bit će okrenuti moru. Prema riječima investitora Krunoslava Kapetanovića, trebao bi to biti hedonistički objekt namijenjen isključivo uživanju gosta
Prelucki-Milde-Sorte-postaje-vrhunski-hotel-Navis-Opatija_ca_large.jpg
Prelucki-Milde-Sorte-postaje-vrhunski-hotel-Navis-Opatija_ca_large.jpg (79.91 KiB) Pogledano 6675 puta


Hedonistički objekt koji će biti namijenjen uživanju gosta niknut će po projektu Idisa Turata i raspolagat će s »a la carte« restoranom, wellnessom s unutarnjim i vanjskim bazenom i sunčalištem – investitor Krunoslav Kapetanović koji zajedno sa svojom obitelji uspješno vodi hotel Villa Kapetanović u Opatiji

PRELUK Nekadašnji nadaleko poznati disco klub »Milde Sorte«, mlađim generacijama poznat kao »Palladium«, a koji je zbog dugogodišnjeg nekorištenja oronuo i zarastao u graju, otišao je u povijest.

Bageri su na terenu i nakon što završe pripremni radovi, na mjestu srušene diskoteke niknut će novi četverozvjezdani hotel » Navis Opatija« u vlasništvu poznate opatijske ugostiteljsko-hotelijerske obitelji Kapetanović.

Objekt koji će biti izgrađen na samom rubu obale prelučkoga zaljeva bit će novi opatijski turistički adut koji će proširiti i oplemeniti turističku ponudu grada i kraja, a za njegov izgled bio je zadužen riječki arhitekt Idis Turato.

Hotel će raspolagati s »a la carte« restoranom, wellnesom s unutarnjim i vanjskim bazenom, sunčalištem, a svi sadržaji bit će okrenuti moru. Bit će to jedan hedonistički objekt namijenjen isključivo uživanju gosta, istaknuo je investitor Krunoslav Kapetanović , vlasnik opatijskog hotela Villa Kapetanović koji se nalazi na opatijskoj Tošini, svega pola kilometra udaljenosti od Preluka.
Razvoj nautičkog turizma

– Izgradit ćemo vrhunski hotel koji će proširiti turističku ponudu Opatije i regije. Riječ je o kvalitetnom smještajnom kapacitetu za kakvim vapi ova destinacija i ovaj kraj i zato smo sigurni da ćemo napraviti dobar posao. Hotel je to koji će biti dovoljno dislociran, a čija je lokacija istovremeno izuzetno potentna i omogućuje i razvoj nautičkog turizma. Naši hotelski objekti, Villa Kapetanović i ovaj novi prelučki, bit će posve različiti, ali vezani u funkcionalnosti – objasnio je Kapetanović kojem se prilika da kupi ovaj prostor uz samo more i prema prostornom planu grada Opatije na tom mjestu izgradi hotel činila kao vrhunski izazov.

– Navis na latinskom znači brod, a mi smo Kapetanovići koji sada gradimo hotel uz samo more pa smo smatrali da ovaj naziv najviše pristaje našem novom objektu, govori opatijski hotelijer koji će u ovu investiciju uložiti šest milijuna eura, a čiji će izvođač radova biti GP Krk.

Vlasnici Ville Kapetanović 2003. godine proširili su turistički centar Opatije u predgrađe izgradnjom pansiona koji je 2010. godine proširen i pretvoren u hotel s 27 smještajnih jedinica, a da upravo u tom gradskom predgrađu ima mjesta za razvoj i realizaciju novih i sličnih investicija potvrđeno je ovim novim projektom koji bi se trebao biti dovršen do travnja 2015. godine, a koji će tada zasigurno oživjeti prelučki zaljev.
Korov umjesto ronilačkog centra

Podsjetimo, prostor nekadašnjega kluba Milde Sorte na Preluku, koji je nekoć bio u vlasništvu Grada Opatije, 2009. godine prodan je tvrtki Mediteran Trade koja je bila registrirana za široki spektar trgovačkih i uslužnih djelatnosti a koja je imala namjeru na toj lokaciji napraviti ronilački centar.

Međutim, do danas je taj prostor uglavnom stajao zarastao u »šipražje i draču«, a posljednji koji su podsjetili na činjenicu da je taj atraktivan prostor uz more pretvoren u smetlište, bili su opatijski ekolozi Žmergovci koji su na toj lokaciji proveli akciju čišćenja.

Kroz povijest, na ovoj je prelučkoj lokaciji bila spalionica smeća, no u drugom dijelu prošloga stoljeća stekla je najveću slavu kao jedna od najpoznatijih diskoteka na Jadranu. Potez obitelji Kapetanović zasigurno je jedan od onih koji bude nadu da se i u ova teška, krizna vremena isplati ulagati, ali koji govori i o modelu kako do uspjeha – a to je – zasući rukave i raditi.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/O ... is-OpatijaProjekt spada pod Opatiju iako je na samoj granici s Rijekom , da je koji metar desno bio bi riječki. :)
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Sljedeće

  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Projekti

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju