Bravo cure!Učenice Medicinske škole Pegi i Megi Pavletić te Dina Bolkovac pod vodstvom mentorice Tatjane Holjević na Godišnjoj svjetskoj konferenciji programa GLOBE u konkurenciji četrdeset zemalja osvojile visoko treće mjesto, a briljantan uspjeh donijela im je prezentacija projekta »Kvaliteta vode Mrtvog kanala i mogućnosti revitalizacije«
Vežica napisao:Mrtvi kanal je staro korito Rječine koje je ispunjeno morskom vodom. Novo korito Rječine kojim ona danas teče prokopano je 1855.
Uz veliko ulaganje taj je iskop učinjen 1854.-55., tako da je u staro korito puštena morska voda pa je nastao Mrtvi kanal, a novo korito je odvelo Rječinu pravo u more. Mrtvi kanal do danas služi kao luka za barke i manje brodove.
Vežica napisao:Meni se čini da se ovo 1852.god odnosi samo na dio toka Rječine kod Hartere, a ne na kopanje Mrtvog kanala. Spominje se stijena.
Što ti misliš Ilirija?
Bravo cure!Vežica napisao:Novi List od 22.kolovoza donosi vijest da suUčenice Medicinske škole Pegi i Megi Pavletić te Dina Bolkovac pod vodstvom mentorice Tatjane Holjević na Godišnjoj svjetskoj konferenciji programa GLOBE u konkurenciji četrdeset zemalja osvojile visoko treće mjesto, a briljantan uspjeh donijela im je prezentacija projekta »Kvaliteta vode Mrtvog kanala i mogućnosti revitalizacije«
Vežica napisao:Ja sam uzela podatak sa stranice rijeka.hr http://www.rijeka.hr/Default.aspx?art=214
tekst "Kako je nastao Mrtvi kanal"Uz veliko ulaganje taj je iskop učinjen 1854.-55., tako da je u staro korito puštena morska voda pa je nastao Mrtvi kanal, a novo korito je odvelo Rječinu pravo u more. Mrtvi kanal do danas služi kao luka za barke i manje brodove.
Ne znam je li na njihovoj stranici greška, ili su radovi počeli 1852 a završeni 1855.?
Vežica napisao:Meni se čini da se ovo 1852.god odnosi samo na dio toka Rječine kod Hartere, a ne na kopanje Mrtvog kanala. Spominje se stijena.
Što ti misliš Ilirija?
Vežica napisao:Novi List od 22.kolovoza donosi vijest da suUčenice Medicinske škole Pegi i Megi Pavletić te Dina Bolkovac pod vodstvom mentorice Tatjane Holjević na Godišnjoj svjetskoj konferenciji programa GLOBE u konkurenciji četrdeset zemalja osvojile visoko treće mjesto, a briljantan uspjeh donijela im je prezentacija projekta »Kvaliteta vode Mrtvog kanala i mogućnosti revitalizacije«
Bravo cure! ... a zamislile su da se Rječina i Mrtvi kanal spoje da bi se Mrtvi kanal pročistio a ujedno bi se odvodio višak vode iz Rječine kad ona nabuja.
Mrtvi kanal je staro korito Rječine koje je ispunjeno morskom vodom. Novo korito Rječine kojim ona danas teče prokopano je 1855.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost