Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Anketa o redoslijedu provedbe prioritetnih gradskih projekata (2015.)

Riječki razvojni projekti
mala s Brajde
Gost
Gost

Re: Anketa o redoslijedu provedbe prioritetnih gradskih projekata

Post broj:#16  PostPostao/la mala s Brajde » 30.1.2015, 16:05

1. Žabica; 2. Marina i uređenje cijele obale i mola longa; 3. Kompleks Rikarda Benčića; 4. Rječina lijeva i desna strana sve do Hartere; 5. Hartera; 6. Industrijska ulica... Od centra grada treba na lijevo i na desno sve polako uređivati. Ne treba svaka stara ruševina biti "povijesno kulturno dobro". U svemu treba mrvica razuma. Najveći priroritet ima micanje stare garde političara i lijevih i desnih i centra. Grad trebaju preuzeti mladi i pošteni ljudi koji žele brinuti i o građanima i o gradu.

Fiuman
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 22

Post broj:#17  PostPostao/la Fiuman » 30.1.2015, 19:27

Off topic postovi izbrisani...ovdje je tema nešto sasvim drugo...a ne politika...

PotokRijeka
Šta da ?
Šta da ?

Post broj:#18  PostPostao/la PotokRijeka » 30.1.2015, 21:30

1.Autobusni kolodvor (svakih 10-15 dana ga koristim, ne mogu ovo više gledati)
2.Veći video nadzor centra grada
3.Micanje INA-e sa Mlake
4. Kruzeri

ecrljeni
Gost
Gost

Post broj:#19  PostPostao/la ecrljeni » 2.2.2015, 05:21

Napraviti tipo(disneyland,gardaland....) veceg zabavnog parka na Mlaki i industrijskoj ulici.
Natjersti TZ da konacno mrdnu gu...ce i na bazi tradicionalnih usmenih pripovijetki predstave karneval, zvoncare ( pobjeda nad tatarima....), a-u, torpedo, moje pjesme moji snovi, pa cak i galeb turistickoj javnosti...

Bak
Gost
Gost

Post broj:#20  PostPostao/la Bak » 3.2.2015, 10:51

Želim Rijeku doživjeti kao grad ugodan za život, sa više uređenih zelenih površina, uređenih šetnica (npr. kanjon Rječine), Delta bez nebodera, gradskom željeznicom kao dominantnim javnim gradskim prijevozom, Mrtvi kanal u koji bi mogle ući i barke sa jarbolima ili višim kabinama domicilnog stanovništva (problem nekada pomičnog mosta prema luci Baroš), spašavanje preostale industrijske baštine (lansirna lampa Torpedo), Molo Longo bolje uređen (barem klupice) i sa ostalim primjerenim sadržajima i mjestimično otvoren i prema morskoj strani.
Razumijem problem nedostatka novca u Gradu, ali za puno takvih investicija mogu se povući sredstva iz fondova EU pa smatram da tu Grad i Županija moraju puno više nego do sada i poraditi.

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 914

Post broj:#21  PostPostao/la Adamić » 3.2.2015, 16:48

Više je problem u glavama koji sjede u toplim uredima i ne radi ono za što su plaćeni. Neka se sjete onih koji rade po kiši i hladnoći, ostavljajući svoju kičmu za crkavicu ! Sram ih može biti !

Danas je NK Rijeka uvela prvi put online plaćanje , pa zar je trebalo čekati Miškovića da dođe i učini nešto ?! :roll: Definitivno od svih gradskih ureda, Turistička zajednica Rijeka je zaslužila najviše kritika . Jer od karnevala ne zna napraviti brand od kojeg će grad profitirati. Da se čuje izvana granica Hrvatske . Netko je rekao da smo 3 karneval na svijetu ? Kako ako nitko nije čuo za nas izvan granica? Dok Hrt prenosi iz Zagorja maškare?! : lud Nešto tu debelo ne valja.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Riječki
Šta da ?
Šta da ?

Post broj:#22  PostPostao/la Riječki » 5.2.2015, 22:34

U svakom slučaju prvo i važno novi autobusni kolodvor, a zatim i stadion na Kantridi.

fiumanuzg
Krepat ma ne molat !
Krepat ma ne molat !

Post broj:#23  PostPostao/la fiumanuzg » 9.2.2015, 12:27

Koliko sam skužio, ovo bi trebala biti tema o prioritetnim gradskim projektima, i sad kad sam sve ponovno pročitao vidio sam da nas je većina pisala puste želje, a ne prioritete, ja prvi među svima s Opera barom.

Slažem se sa većinom da bi prvo i osnovno bilo izmjestit autobusni kolodvor, dok se ne izgradi novi. Ovaj jednostavno stvara gužvu u gradu i ruglo je grada.

A nakon tog mislim da bi bilo od velike važnosti uredit marinu ali ne u porto Barošu kako svi predviđaju nego u glavnom dijelu luke gdje je trenutno, samo je treba popunit barem do silosa. Jer prazna luka je također ruglo lučkog grada, a ribarice bi trebale dobit svoje mjesto u porto Barošu.

Ne slažem se nikako s prijedlozima iseljavanja INE s Mlake i ukidanja prakirnih mjesta u centru grada ad hoc. Što se tiče INE potrebno je ostaviti kompleks gdje je, uredit ga i napravit tehničkim muzejem jer je to najstarija rafinerija u ovom dijelu europe, pa to je ujedno i dio povijesnog muzeja Rijeka (trebao bi biti), pogotovo ako želimo biti EPK. INA na Mlaci ionako ništa ne rafinira, a već 3 godine niti ne namješava, a broj radniak u upravnoj zgradi je svaki dan sve manji i manji.

Što se tiče parkinga, slažem se da bi ga se s vremenom trebalo izmjestiti, pa čak i smanjit ulazak automobila u sam centar grada ali to se ne smije napravit tek tako. Prvo se treba destimulirajućim cijenama parkinga probat ljude odučit od dolaska autom u grad, ako mogu priuštit 7 kn, neka se digne na 10, 12 15 dok ljudi ne počnu manje dolazit. E sad, ova ideja ne bi smijela ići sama za sebe. Trebala bi ići paralelno s besplatnom Autotrolejevom linijom po centru grada koja bi spajala centar i rubna parkirališta. Rubna parkirališta bi se trebala uredit na prilazima gradu, recimo na Mlaci, Škurinju i Brajdici. Ti parkinzi bi morali biti jeftini kako bi se ljude stimuliralo da tu ostavljaju svoja vozila. Ako ovo sve ne ide skupa onda se dobiva samo udar na građane.

Fiuman
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 22

Post broj:#24  PostPostao/la Fiuman » 9.2.2015, 17:01

Ma kakav muzej od INE, daj molim te, imamo mi muzeja pa osim jednog dana u godini nitko skoro da niti ne ide, a imamo se i s čime ponositi, nekada što je radilo i hranilo ljude da pretvorimo u muzej, pa da imamo stalnu postavu "Glup narod, bira glupe političare, koji su doveli do ovoga" ...sve sruši i okreni se novim stvarima, industrija nam očito ne ide i ne uspjeva, treba turiste dovlačiti, ronilački klubovi, jahte, hoteli, parkovi, to je biznis...pa ako i treba potopiti koji brod. Prije sam bio protiv, a sada i ja mislim da je Galeba bolje potopiti, a to govorim samo zato što sam nedavno obišao i tu nema spasa, šteta, mogao se iskoristiti...a ovo za glavni dio luke. Od toga nema ništa, tehnički uvjeti nisu zadovoljeni za prihvat ništa više od kočarice ili onih par jahti. Žali bože novaca koji je ulupan u terminal...

fiumanuzg
Krepat ma ne molat !
Krepat ma ne molat !

Post broj:#25  PostPostao/la fiumanuzg » 12.2.2015, 14:12

Svatko ima pravo na svoje mišljenje. To što tebe INIn pogon podsjeća na to da je većina toga u industrijskom smislu propala je razumljivo, ali mene podsjeća na ono što je Rijeka bila i što bi promjenom bilo politike bilo mentaliteta mogla opet biti.

Osim toga, demontaža postrojenja, pa sanacija zemljišta su veliki troškovi da bi se dobilo livadu usred grada po kojoj će rast makija i krš. Jer budimo realni, investitora za neke velike gradnje nema, a i ideja o još jednom poslovnom kompleksu je glupava pošto poslovnih prostora ima praznih ko pljeve, a povećanjem ponude ne smanjuju se cijene zakupa.

Dakle, što god radili s Mlakom, nema smisla dok nemamo plan što tamo napravit.

Vežičanka
Moderatorica
Moderatorica
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 176

Post broj:#26  PostPostao/la Vežičanka » 12.2.2015, 16:55

Ja sam isto za to da se to područje ostavi kao industrijska baština.

Nekakav, to jest još jedan u nizu stambeno.poslovnih objekata (ah, kako to gordo zvuči), kojih ima praznih po Rijeci i koji čini se služe nekome za pranje novaca, nam ne treba.

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#27  PostPostao/la Adamić » 18.3.2015, 05:40

Svjetska baština - obnova, uređenje derutne lansirne rampe za torpedo.

Poslano s mobitela (Tapatalk).

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#28  PostPostao/la Adamić » 21.3.2015, 22:20

Moderna putnička gradska željeznica grada Rijeke :gore
:arrow: viewtopic.php?p=428#p428

Lokalpatrioti Rijeka
Administracija
Administracija
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !

Teme: 84

Post broj:#29  PostPostao/la Lokalpatrioti Rijeka » 12.4.2015, 15:10

ANKETA - Koje projekte bi željeli prvi da se izgrade u gradu Rijeci. Glasajte u anketi.

Imate 12 bodova i ukupno 24 projekata koje smo odabrali. Poredajte projekte po važnosti. Svakom projektu možete dati do 2 boda ako mu želite dati na značaju. Pogledajte, razmislite pa onda dajte bod nekom projektu, jer nema povratka bodova.

http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/com ... jni-projek

dad56
Gost
Gost

Re: Anketa o redoslijedu provedbe prioritetnih gradskih projekata (2015.)

Post broj:#30  PostPostao/la dad56 » 12.4.2015, 15:39

moj prijedlog za prioritet je NEKOLIKO parkirališta za automobile

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Projekti