Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

{RIJEŠENO} Knjige o Rijeci i njenoj povijesti

Prije svega dobrodošli na forum. U ovoj rubrici Vi pitate a mi, članovi foruma odgovaramo. Ako imate kakvo pitanje, koje ima veze s Rijekom i našim krajem, slobodno ga postavite. Stojimo svima na usluzi !
Za postavit pitanje trebate se registrirat, što je vrlo brz i jednostavan postupak u koji ćete se i sami uvjeriti.
Postavite pitanje i pretplatite se na odgovor.
Pogledajte RIJEŠENA i NERIJEŠENA pitanja.
Pravila foruma
Što bolje opišete naslov i vaše pitanje, to je veća vjerojatnost i da ćete prije dobiti odgovor. Vi kao autor pitanja možete označiti temu "NERIJEŠENO" ili "RIJEŠENO". Obavezno prilikom pisanja pitanja postavite opciju na NERIJEŠENO, s time će se vaše pitanje, prikazati u listi neriješenih pitanja, što još više povećava odgovor. Pretplatite se na temu, opcija je pri dnu svake teme. Ne stavljajte slike s drugih poslužitelja za pohranu sliku, koristite našu opciju za umetanje privitaka .
Hvala Vam na pitanju i nadamo se, da ćete što prije dobiti odgovor na vaše pitanje i biti zadovoljni s njime. Ukoliko ste dobili traženi odgovor, označite temu kao "RIJEŠENO".
flumensanctiviti
Gost
Gost

Teme: 1

{RIJEŠENO} Knjige o Rijeci i njenoj povijesti

Post broj:#1  PostPostao/la flumensanctiviti » 3.2.2025, 22:52

Pozdrav, prije svega mlad sam i donekle nov na forumu, čitam već neko vrijeme al evo da se malo i oglasim. Zanima me, koju knjigu preporučujete kao najbolju koja govori o našem gradu, povijesti, simbolici, ljudima i svemu ostalome. Nisam tolko upoznat ako ima knjiga koja obuhvaća sve od nastanka do današnje ere. Zahvaljujem na svim preporukama. :zastava:
Zadnja izmjena: flumensanctiviti; 4.2.2025, 11:09; ukupno mijenjano 1 put/a.

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 914

Re: Knjige o Rijeci i njenoj povijesti

Post broj:#2  PostPostao/la Adamić » 4.2.2025, 05:57

Pozdrav. Knjiga koja obuhvaća sve, nije još napravljena.

Naj knjige o Rijeci, nedavno su detaljno prezentirane na našem portalu i svaku je moguće skinuti na vaše računalo ili mobitel.Bit će još neke stavljene, uskoro.
https://lokalpatrioti-rijeka.com/o-rije ... -o-rijeci/

Od nedigitalnih preporučam najnovije, nadopunjeno izdanje od Radmile Matejčić "Kako čitati grad?. No ni ona nema ništa o riječkom identitetu od riječkog karnevala, grba i riječke trobojnice, torpedu, riječkoj državi i sl. I najpoznatijim riječkim osobama koje su zaduzile grad.

Moja preporuka prije čitanja da pročitaš kako je Fiume, Rijeka išla kroz vremenska razdoblja jer će ti mnogo toga biti jasnije.Baš iz tog razloga davno sam i otvorio tu temu jer mnogo ljudi u društvu kad se priča o povijesti Rijeke, samouvjereno lupetaju gluposti, laži ja se samo nasmijem u sebi. To bi trebao savladati pogotovo tal.razdoblje jer tu Riječani ne znaju ništa.
Rijeka kroz države
http://forum.lokalpatrioti-rijeka.com/viewtopic.php?f=28&t=267- namjera da se ta tema lijepo prezentira i osvježi na portalu.

I svaki put kad čitaš istu knjigu, drugačije ćeš ju doživjet. Mozak stvara nove poveznice i možda neke stvari na koje nisi obraćao pozornost sad će ih s velikim zanimanjem pročitat.

Tebi će biti sve lakše jer dosta toga već imaš na pladnju.
:zastava: :čitati:
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Vežičanka
Moderatorica
Moderatorica
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 176

Re: Knjige o Rijeci i njenoj povijesti

Post broj:#3  PostPostao/la Vežičanka » 4.2.2025, 14:36

Meni se sviđaju knjige i tekstovi riječkih povjesničara Igora Žica i Velida Đekića.

• Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Pitanja i odgovori