Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

ARS

Sve što ima veze s politikom u našem gradu.
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24030
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

ARS

Post broj:#1  PostPostao/la Adamić » 30.3.2010, 12:53

Autonomna regionalna stranka utemeljena u Rijeci 18. veljače 2003., okuplja Primorce, Gorane, Otočane i Riječane koji su regionalne demokratske orijentacije, na programu gospodarskog, kulturnog i demokratskog razvoja našega kraja, u skladu s najplemenitijim zasadama našega naroda i svih građana Hrvatske.

http://www.ars.com.hr

--------------------
Moram reci da sam cuo za stranku ARS ali nisam imao blage veze da to znači autonomna regionalna stranka.
Ali nije ni čudno da baš nisu poznati kad su bili u koaliciji sa SDP-om 2009 u onoj čuvenoj velikoj kobasici ( SDP, HNS, HSS, IDS, HSLS, SDAH, ARS). To samo dokazuje da su im važnije fotelje nego provođenje svojih planova.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24030
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: ARS

Post broj:#2  PostPostao/la Adamić » 26.5.2010, 09:09

ARS traži reviziju koalicijskog sporazuma
Cukrov: Politika u Rijeci je svedena na trule kompromise
ARS u Gradskom vijeću neće podržati prijedlog odluke o novom zaduženju Rijeka sporta za dodatnih 42 milijuna kuna, kao ni prijedlog o smanjenju plaća u gradskoj upravi

Slika
Pridržavamo si pravo da drugačije mislimo – Ernest Cukrov * D. ŠKOMRLJ

Politička situacija u Rijeci je »zaparložena«, no to ne znači da svi u koaliciji moramo izgubiti svoj identitet i personality – izjavio je Ernest Cukrov.

RIJEKA – To što činimo dio koalicije sa SDP-om, ne znači da pristajemo na jednoumlje. Pridržavamo si pravo da drugačije mislimo – izjavio je predsjednik Savjeta ARS-a Ernest Cukrov, najavljujući da ARS u Gradskom vijeću ovoga tjedna neće podržati prijedlog odluke o novom zaduženju Rijeka sporta za dodatnih 42 milijuna kuna, kao ni prijedlog o smanjenju plaća u gradskoj upravi kao jedinu vidljivu mjeru racionalizacije proračuna u vremenu krize.

Stoga će ARS tražiti i revidiranje koalicijskog sporazuma saveza Tvoja Rijeka, koja vlada Gradom.

– Mi smo koalicijski ugovor potpisali prije godinu i pol, u sasvim drugo vrijeme, dok krize još nije bilo. Ciljevi naše koalicije u međuvremenu su, međutim, dovedeni u pitanje jer postoji problem s budžetom.

Nismo sretni što smo bili u pravu kad smo upozoravali da nije vrijeme za nova zaduženja – rekao je Cukrov.

On se boji da 42 milijuna novog zaduženja za Rijeka sport uopće neće odmah biti utrošena u adaptaciju dvorane Dinko Lukarić na Kozali, kao što i tvrdi direktor te tvrtke, nego na »Skadar na Bojani« – plažu Kantrida, koja sigurno nije prvi gradski prioritet.

Cukrov ističe da se ARS protivi i smanjenju plaća u upravi kao jedinog modela štednje – Grad bi trebao, kaže, imati u upravi vrhunske stručnjake i pristojno ih platiti, umjesto što se proračun troši na skupe vanjske konzultante, kao što je slučaj sa Odjelom za razvoj i urbanizam ili Zavodom za informatičku djelatnost.

– Ako želimo razvoj, moramo prvo aktivirati i afirmirati vlastite unutarnje resurse – kaže Cukrov, koji upozorava da smanjenje plaća kači i zaposlene u dječjim vrtićima i svim ostalim institucijama čiji je osnivač Grad.

ARS-ovci su predstavili i kandidate za mjesne izbore, koji redom traže uvođenje reda u gradski promet i gradnju parkinga. Ova stranka izlazi u sedam od 34 mjesna odbora, a samo na jednom mjestu sa SDP-om, s kojim je inače uvijek u koaliciji.

– Vjerojatno je u SDP-u procjenjeno da imaju dovoljno kvalitetne ljude za pobjedu na mjesnim izborima. Vidjet ćemo jesu li u pravu – rekla je čelnica stranke Jagoda Špalj.

Cukrov dodaje da se slaže s ocjenama o tome da je smiješno članovi koalicije Tvoja Rijeka zajedno sjede na pressicama, ali na izbore idu – odvojeno.

– Politička situacija u Rijeci je »zaparložena«, politika je svedena na trule kompromise, no to ne znači da svi u koaliciji moramo izgubiti svoj identitet i personality – zaključuje Ernest Cukrov.

Tihana TOMIČIĆ

-----------------------------------------------------------------------------
S ovim boldanim se slažem , šta moramo plačati web stranice tamo nekoj firmi iz Zagreba.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 24030
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: ARS

Post broj:#3  PostPostao/la Adamić » 27.5.2010, 19:55

Vijećnica Ljiljana Mihić (SDP) je istaknula kako koalicija SDP-HNS-IDS-HSLS-HSS-ARS podržava dodatno zaduženje Rijeka sporta, istaknuvši kako je ulaganje u Bazene Kantrida opravdalo investiciju, a i ovi sada predloženi radovi logičan su nastavak ulaganja. Vijećnici koalicije su kazali kako sada oporba proziva za ulaganje u sportske objekte, a da se ne ulaže, prozivali bi zašto se ulaže.


Eto Ernestu Cukrovu iz ARS-a vladajuća koalicija očito je našla način kako mu začepiti usta budući da je prešutio cijelu raspravu. :dole
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

predrag
Fiume e basta !
Fiume e basta !
 
Postovi: 117
Pridružen: 20.11.2014, 15:06

Re: ARS

Post broj:#4  PostPostao/la predrag » 24.12.2014, 10:58

radi se o ljudima izniklima u nekadašnjem Rids-u kasnije Pgs-u, koji su postali najvjerniji sluge vladajuće koalicije. Novoizabrana vijećnica Jagoda Špalj, nekadašnja Rids-ovka na zadnjoj sjednici GV od 19.12.2014. glasala protiv amandmana na proračun Liste za Rijeku da se sredstava za MB galeb prenamjene za izradu i postavljanje skulpture Riječkog orla na Gradsku uru. Tako je drugarica jagoda , nekadašnja velika Rids-ovka pokazala svoj riječki patriotizam - sve za galeb, orao ni za što, To je ARS


Vrati se na: Politika

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju

cron