nikola napisao:... A kasnije je tu bio klub "Opera" ...
U koju su ulupana ogromna novčana sredstva a nije dugo radio, max. 2 godine! Unutra je kompletno novi inventar (stolovi, stolice ...), nekoliko šankova, kompletno je nova kuhinja, novi parket na središnjem djelu ... Bila su dva "restorana", jedan odmah dolje uz kuhinju i drugi na katu iznad kuhinje koji je bio exclusive. Za ono doba kada je "Opera" otvorena (Božić 1989-te) sve je to bilo nešto avangardno, između ostalog, konobari su imali kompjuterizirane kase i šuškalo se kako se neće moći krasti. Ubrzo se međutim par konobara uhvatilo u muljanju. Nekima se živo fućkalo za goste (znam za slučaj da je čovjek došao na marendu i da je čekao klopu a dobio je samo za pit i nakon pol sata je prošal a da ni tu cugu nije platio jer je nije imao kome platiti!!!) jer im se nije radilo.
I svemu lijepome jednom dođe i kraj! Ja sam radio od samog otvaranja kao jedan od 5 vodećih kuhara i radio sam dva mjeseca i nakon toga samo nas dvojica prošli jer je trećeg kuhara gazda optužio zbog krađe što nije bila istina. Jednostavno, morali su udomit nekog svog. Po mojim informacijama već za slijedeći Božić (1990.) "Opera" je vrlo loše stajala, gostiju je bilo sve manje, više nije bilo probrane klijentele, neke djelove su zatvorili (slastičarnu, gornji restoran ...) da bi uskoro zatvorili i kuhinju. Dugovanja prema dobavljačima su bile sve veća, dug prema Gradu je također narasao i jednog dana je "Opera" samo osvanula zatvorena. Navodno je vlasnik pobjegao u Italiju.
Eto, to Vam je istina o "Operi". Nakon što sam krajem veljače 1990-te otišao nikad više nisam kročio nogom unutra i živo me zanima što je sad unutra. Ima li ičega još unutra.