nikola napisao:U svijetu industrije nemamo što tražiti, zaostajemo 200-tinjak godina za razvijenima a samim time su nam proizvodi skuplji i nekvalitetniji.Prije smo to mogli prodavati trećim zemljama, sada više nikome!
Glede turizma, još smo u povojima i nemamo osim volje (!) ništa drugo!
Jedino što možemo iskoristiti je luka i naš zemljopisno položaj, kao i naftovod/plinovod.Dakle razvitak luke, cestovnih i željezničkih pravaca.
rijeka53 napisao:... Ta nostalgija za proslim vremenima, nekako kao da jako zali onaj eticki dio drustva i nas samih. Mislim da smo svi bili manje pohlepni i spremniji jedan drugom uskociti u pomoc i vise smo se druzili .....i pjevali....pa ne moren se sjetiti kada san to pjevala celu noc i sla na delo promukla glasa.........ko nekad.
seas napisao:Sa svima se vama ja slažem. Svako od vas tvrdi nešto što je možda i točno.
Ja na to gledam ipak iz malo drugačijeg kuta. Rijeka je uvijek bila industrijski grad, a turizam je bio samo tranzitni i to je uvijek bilo to.
mislim da smo mi sami sebe pokopali sa totalnoim ignoriranjem budučnosti. Grad u svemu tome nije ništa kriv. Za oporaviti svu tu industriju trebala su ogromna sredstva, a grad to naprosto nije imao. Država isto tako. Situacija u državi je bilapotpuno ista kao i u Rijeci. A država je bila iscrplena ratom i privatizacijskom pljačkom. A osim toga; država (čitaj HDZ) nije htio Crvenoj Rijeci pomoći u nijednom pogledu. Dapače, gurali su nas još dublje u govna.
Vrati se na: Industrijska baština
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost