31.12.2012. 10:52 Kolona prema Fužinama je stala već na skretanju sa stare ceste Rijeka- Zagreb (D3). Do centra Fužina je još 6 km.
Pogled unatrag. 18 minuta kasnije i nekih 2 km dalje
Uspijem se nekako parkirat kod špilje Vrelo. To znači 2km pješačenja do Fužina. Na povratku sam vidio da je kolona parkiranih automobila bila duga 6 km, do same ceste D3. Oni koji su došli po A6, preko čvora Vrata, su se parkirali valjda do Mrkoplja
Vatromet u podne.
Usput zabilježeno. Ovo za pranje automobila i bacanje smeća mi je jasno, kampiranje ajde ajde, tko hoće hodat po ledu, nije baš "čist" pa neka hoda ali zabranit kupanje na jezeru Ja se kupao prošlog ljeta.
Spustimo se u taj mravinjak, ravno na štand sa kuhanim vinom. Dobro su to organizirali, ali protiv ovolike gužve se jednostavno ne može. I dobra odluka da pozornicu koja je uvijek do sada bila ispred Bitoraja presele na igralište pored brane. Na ulazu u Fužine ste mogli kupit torbicu za oko vrata sa čašom (izgledao sam si kao bernardinac) za 20 kn i sa tom čašom degustiraš kuhano vino do mile volje. Kobasice nisam degustirao (znam da su super, jeo sam ih lani) jer smo kasnije isli na Platak na rucak, a i bio sam sit od dorucka.
Ovaj djed mraz mi je zakon. A nisu ni mrazice za bacit.
Pogled na Fužine preko zaleđenog jezera
Ogledalce, ogledalce... vijadukt Bajer u jezeru Bajer
Inače, ove godine su i u Novome počeli s proslavom u prijepodnevnim satima - mislim u 11h, čula sam jučer na radiju. Da im malo konkurenciju naprave. Tamo su dijelili vinski gulaš i kuhano vino. Ja sam jednom bila u Fužinama, fora je, ali je gužva prestrašna, tako da do daljnjega od toga pauziram.
Fiamma napisao:Ja sam jednom bila u Fužinama, fora je, ali je gužva prestrašna, tako da do daljnjega od toga pauziram.
Ja sam bio zadnje 4 godine. Prošle godine je užasna gužva i prisjelo mi je. Ove godine je bilo više ljudi, ali je bila manja gužva, jer su premjestili pozornicu na igralište. Gužvu u prometu ćemo zanemarit. Treba samo ranije krenut.
Da su pametni u HŽ-u, mogli su uvesti poseban vlak iz Rijeke, i siguran sam da bi napunili 10 vagona. Ja bih prvi išao vlakom. Ovako možete redovnim vlakom doći u Fužine u 8:35, a povratak je iz Fužina u 15:10.
Mi smo krenuli prema Fužinama ali smo odustali kada smo na radiju čuli kolika je gužva. Završili smo na Platku i nismo zazažili. Prekrasno vrijeme, lagana šetnjica i jedan krug sa motornim sanjkama pa kući na doček