Vežičanka napisao:Baš šteta za tu situaciju u BIH koju spominjete.
Bila sam davno, krajem 1980ih u Sarajevu i jako mi se svidio grad, i noviji i stariji dio.
Široke ulice i trgovi, živopisni stari dio, a svidjela mi se i Ilidža.
Ja mislim da je Rijeka dobar grad za živiti, ali možda sam subjektivna.
Sarajevo se promijenilo puno nakon nereda iz 2015 koje je dokrajčila poplava u regionu, kada su mnogi gradovi nastradali. Međutim, ta je pobuna bila udavljena i prije poplave. Nakon tog jalovog bunta, stanovnici su se predali i onaj entuzijazam koji je jenjavao, ali postojao još od poslije rata, nakon kojeg su - tada još mladi - ljudi sa svježim predratnim Sarajevom u sjećanju nastojali otresti prašinu rata s ramena i krenuti dalje, počeli nailaziti na posljedice ratnog profiterstva, a narod još naviknut na zajedničku imovinu, u šoku se navikavao na privatizaciju (i to iz pjesme Hladnog Piva, ne neke kao školske).
Eh, zadnjih 5-6 godina Sarajevo tone.
Politiziranje svake teme, održavanje na vlasti - kao i u Hrvatskoj što se toga tiče. Mogućnost odlaska Hrvata je iskorištena masovno. Nitko ne želi gledati ratne profitere i prikačene na državni aparat kako se bogate.
Kod nas nedavno ministrica izjavi kako se dobro živi, a i u Hrvatskoj se iste izjave čuju.
Nego, zaista me zanima, kako ljudi koji bi došli iz BiH, kako sa školom?
Šta misliš djeca (9 godina i 6 godina) mogu proći sa svojim vršnjacima i mi s kolegama roditeljima? Ne mislim pritom na ovaj birokratski dio, nego onaj dobroodnosni :)
Smijem li odmah direktno pitati takvo što?
Rijeka mi s distance izgleda kao otvoren grad (što je desničarima na sramotu, pa po fejsbucima vidim kako se nekad fašisti iz ostalih krajeva rugaju Riječanima, a onda i neke tužne Riječane koji se pravdaju da su i oni jednako dobri ustaše)
Ono što bi mi nedostajalo u Rijeci je bicikl. Iako je Sarajevo padinski grad, ovaj centar i oko MIljacke (gdje živimo i kud se krećemo) sve je uglavnom ravno.
Kakvo je živjeti na Kozali u neboderima, kakvo je na Turniću, Trsat, Sušak? Kantrida? To su neke gradske četvrti koje ovako iz da ljine prepoznajem.