Bio sam danas vidjeti "dvorac" i mogu reći da sam prvo produžio s autom pokraj njega jer ga nisam primjetio

, drugo ne znam odkad su slike iz uvoda ali to nije tako na mojim slikama. Uopće nije ništa romantično, ulazim kroz neka neka dvorišta, osjeća se smrad nečega , oko mene svugdje lavež pasa, ma evo slika...

- Ruševina dvorca Mayer u Podčudniću, općina Čavle (1).JPG (204.5 KiB) Pogledano 2182 puta
Ispred su olupine auta i ljudi žive u objektu do.

- Ruševina dvorca Mayer u Podčudniću, općina Čavle (2).JPG (220.85 KiB) Pogledano 2182 puta
Valjda su ga dobili s dvorcem.

- Ruševina dvorca Mayer u Podčudniću, općina Čavle (3).JPG (253.15 KiB) Pogledano 2182 puta
Neuredan okoliš

- Ruševina dvorca Mayer u Podčudniću, općina Čavle (4).JPG (198.28 KiB) Pogledano 2182 puta
Ovo je lijepo. Iznad je konj, koji me je cijelo vrijem promatrao.

- Ruševina dvorca Mayer u Podčudniću, općina Čavle (5).JPG (187.23 KiB) Pogledano 2182 puta
Ova zgrada desno nikako ne paše ovdje...

- Ruševina dvorca Mayer u Podčudniću, općina Čavle (6).JPG (219.28 KiB) Pogledano 2182 puta
Pogled odozgo. Dakle u onoj zgradi netko živ.

- Ruševina dvorca Mayer u Podčudniću, općina Čavle (7).JPG (189.51 KiB) Pogledano 2182 puta
Zaključak. Ama baš ništa spektakularno izvana. Da, dalo bi ga se možda renovirati. Prema onoj staroj karti što je stavila Vežičanka vidi se da je bio površinom velik i oblikom dostojan divljenja. Danas je devastiran i to traje i dalje. Da se ukloni ona stambena zgrada i "dvorac" otvori prema cesti , te da ga se da u funkciju nekakvog muzeja. Treba vidjeti , stare slike ovog "dvorca" ako tko ima neka nam stavi . Treba izvagati sve kulturne i povijesne činjenice ovog objekta pa donijeti odluku treba li uopće Čavlima ovakvo nešto. Zasad riječ "dvorac" nikako ne stoji ovom objektu , kaštel da.
Toliko od mene. Hvala na pažnji.