Slagat fotografije dok ne dođemo do zaključka. Mislim da smo sve bliže i bliže odgovoru
Dakle dvije godine je prošlo od začetka ove teme, mislim da smo u tom razdoblju i naučili nešto te da sad možemo baratati bolje s informacijama što nam slike govore. Na prvoj stranici po meni neke slike sadrže opis koji nas vremenski krivo navodi. Ne vjerujem da je taj znak stajao od 1900.
Što govori slika. Vidi se talijanska zastava. Znači došli su Talijani. Vidimo dvoglavi orao je čitav. Dakle prije 04.11. 1919. kad mu je odrezana barbarski jedna glava.
Po meni odgovor je taj da je zbog nestabilnih ratnih vremena u kojima se je našla Rijeka gradski toranj dobio ovu oznaku .
Fotografije s prve stranice na kojim je odrezana glava govore da su te slike nastale nedugo nakon ove moje fotke što sam stavio.

- img1146s.jpg (111.49 KiB) Pogledano 5325 puta
Eto lijepo znak vidljiv izblizine.
Uglavnom trebala bi jedna slikica tornja prije 1918. ,odnosno nedugo prije dolaska tal.okupatora.
Treba spomenuti novijim članovima da su neki naši najaktivniji članovi imali privilegiju osobno popesti se na sam vrh gradskog tornja. Više o tome u linku ispod.
LPR - Posjet gradskoj uri (28.12.2011.) * Exkluziv *
viewtopic.php?f=47&t=1748&start=0Tema preimenovana iz "detalji sa gradske ure" u "Znak na gradskoj uri".