Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

{NERIJEŠENO} Via Trieste 56 1944 godine

Prije svega dobrodošli na forum. U ovoj rubrici Vi pitate a mi, članovi foruma odgovaramo. Ako imate kakvo pitanje, koje ima veze s Rijekom i našim krajem, slobodno ga postavite. Stojimo svima na usluzi !
Za postavit pitanje trebate se registrirat, što je vrlo brz i jednostavan postupak u koji ćete se i sami uvjeriti.
Postavite pitanje i pretplatite se na odgovor.
Pogledajte RIJEŠENA i NERIJEŠENA pitanja.
Pravila foruma
Što bolje opišete naslov i vaše pitanje, to je veća vjerojatnost i da ćete prije dobiti odgovor. Vi kao autor pitanja možete označiti temu "NERIJEŠENO" ili "RIJEŠENO". Obavezno prilikom pisanja pitanja postavite opciju na NERIJEŠENO, s time će se vaše pitanje, prikazati u listi neriješenih pitanja, što još više povećava odgovor. Pretplatite se na temu, opcija je pri dnu svake teme. Ne stavljajte slike s drugih poslužitelja za pohranu sliku, koristite našu opciju za umetanje privitaka .
Hvala Vam na pitanju i nadamo se, da ćete što prije dobiti odgovor na vaše pitanje i biti zadovoljni s njime. Ukoliko ste dobili traženi odgovor, označite temu kao "RIJEŠENO".
Via Trieste 56
Šta da ?
Šta da ?

Teme: 1

Re: Via Trieste 56 1944 godine

Post broj:#31  PostPostao/la Via Trieste 56 » 18.5.2019, 10:54

Pozdrav..malo kasnim s odg.Moram priznati da nisam mogla izdržati pa sam se uputila na turu Zlobin-Plase-Hreljin... jednostavno morala sam vidjeti sve to kako bih imala neku sliku u glavi.
Napravila sam kako ste mi rekli i sada čekam da vidim što će biti dalje.
Znate li možda kako bih mogla saznati kote gdje je zakopan?Naravno ako se ispostavi da je još uvijek tamo.
Uskoro imam sastanak s gosp.koji radi u ekshumacijama pa čisto da budem barem malo educirana prije nego pričam s njim.
Skroz me uzeo ovaj 2 sv.rat :))))

Hvala vam od srca.

Daluka
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !

Teme: 8

Post broj:#32  PostPostao/la Daluka » 20.5.2019, 12:32

Dosta komplicirano za napraviti skicu rasporeda postrojbi uoči napada, treba pratiti sva tri izvora podataka, a ima i grešaka.
IV bataljon je korišten kao pričuva i nalazio se uz zapovjedništvo II brigade kod kote 616 (K-1616 krivo), a to je ustvari željeznička postaja Plase, tu su došli u direktan sukob sa njemcima, u daljnjoj borbi postrojba ( II i IV bataljon) je odbačena od ceste prema koti 782 sjeverno i koti 741 južno
Uskoro kompletna skica
zlobin3.jpg
moguće područje za pretragu
zlobin3.jpg (302.41 KiB) Pogledano 2890 puta

Via Trieste 56
Šta da ?
Šta da ?

Post broj:#33  PostPostao/la Via Trieste 56 » 24.5.2019, 18:37

Sto reci..hvala vam od srca.

Via Trieste 56
Šta da ?
Šta da ?

Post broj:#34  PostPostao/la Via Trieste 56 » 1.7.2019, 14:55

Dragi Daluka evo mene opet...ponovno sam se našla u slijepoj ulici...Svaki arhiv me šalje u suprotni i tako stalno u krug...Beograd u Rovinj,Rovinj u Pazin,Pazin u Rijeku.....Taj čovjek kao da je najveći misterij ikad....jednostavno nikako da dođem do nekog dokumenta...imate li možda kakvu ideju kome bih se još mogla obratiti????

Prethodni

• Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Pitanja i odgovori