Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Radio Korzo 98,4 MHz

Radio stanice
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23888
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Radio Korzo 98,4 MHz

Post broj:#1  PostPostao/la Adamić » 10.12.2009, 20:40

Plačem tek rođene bebe sinoć se i službeno rodio Radio Korzo

464452.jpg
464452.jpg (15.85 KiB) Pogledano 2810 puta


RIJEKA – Plač tek rođene bebe, a potom riječi – dobra večer svima s valova Radija Korza, koje je sinoć točno u 21 sat izrekla Irena Grdinić, označili su i službeno rođenje Radija Korza. Uz voditelja Marija Lipovšeka Battifiacu, glavna je urednica novog riječkog radija tako bila prvom osobom koja je progovorila u eteru najmlađeg riječkog radija čiji je »porod« održan u »rađaonici« u Hemingway baru. Čitavo je događanje bilo zamišljeno kao pravi porod pa su djelatnici radija bili odjeveni u bolničko osoblje.
U ime riječkog gradonačelnika ponosnim se »roditeljima« obratila predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac koja je »bebi« poželjela puno uspjeha. Među čestitarima je bila i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Nada Turina Đurić koja je »djetetu« poželjela da raste i napreduje dodavši kako, kad žene uzmu stvar u svoje ruke, to mora biti dobro. S druge strane, uzbuđeni su »roditelji« povodom rođenja novog radija odlučili učiniti nešto drugačije pa su tako novac namijenjen kupnji darova za uzvanike iskoristili za kupnju opreme za prvu bebu rođenu na dan kad je na svijet došao i Radio Korzo. U ime dječačića, prve bebe koja se 9. prosinca rodila u riječkom rodilištu, poklon je preuzela ginekologinja Alemka Brnčić-Fischer.
U glazbenom dijelu programa okupljene su zabavljala glazbena imena čije će se pjesme vrtiti i u programu radija na frekvenciji 98,4 MHz s koje će se odašiljati samo pozitivne vibracije – grupa »Rivers«, Tina Vukov, klapa »Cinkvina«, Damir Kedžo i drugi.

I. KOCIJAN
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11096
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

Re: Radio Korzo 98,4 MHz

Post broj:#2  PostPostao/la nikola » 11.12.2009, 10:44

Pridružujem se čestitkama, neka im je sretno!I neka budu "Riječki" radio!!! :zastava:
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23888
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Radio Korzo 98,4 MHz

Post broj:#3  PostPostao/la Adamić » 1.12.2012, 00:12

Kako je radio Trsat "prestao" djelovati , novi službeni radio našeg foruma bit će radio Korzo. :gore :slušati:

Radio Korzo 98,4 MHz.jpg
Radio Korzo 98,4 MHz.jpg (24.91 KiB) Pogledano 2810 puta


http://www.radiokorzo.hr

Nek nam traju dugo! :zastava: :srce


Nalaze se u Trpimirovoj 2/6, to vam je Riječki neboder,doslovno imaju cijelo središte grada na pladnju. Mislim da nema boljih pogleda nego s ove zgrade. :slikanje:

533903_360437240664951_979751195_n.jpg
533903_360437240664951_979751195_n.jpg (47.68 KiB) Pogledano 2810 puta

Samo riječki radio koji voli dobru ziku i dobru šegu ;)
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23888
Teme: 926
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Radio Korzo 98,4 MHz

Post broj:#4  PostPostao/la Adamić » 7.4.2013, 15:30

TREND SELIDBE S JEDNE RIJEČKE RADIOPOSTAJE NA DRUGU PRILIČNO JE ZANIMLJIV
SLUŠAM ROBIJA JOVANOVIĆA

Totalno sam na Trsatu, ili Korzu?
Popularni voditelj prešaoje sa Soundseta Trsat na Korzo. Taj je transfer jedan je od brojnih na tri lokalne postaje. Tu je još i Totalni FM, nekadašnji Primorski radio


Ivor BALEN (Novi list)
658029.jpg
658029.jpg (18.21 KiB) Pogledano 2726 puta

* Foto: D. ŠKOMRLJ

Kad čuju glas Robija Jovanovića bez da su pogledali frekvenciju, slušatelji bi uskoro mogli biti zbunjeni. Jesam li okrenuo Trsat ili Korzo? Odgovor je Korzo, radio na koji je popularni voditelj i basist Mandrila upravo prešao sa Soundseta Trsat, a nekad je radio i na Svidu, prethodniku Korza. Jovanovićev »transfer« jedan je od, čini se, brojnih kada su u pitanju tri lokalne privatne postaje. Uz spomenute to je i Totalni FM, nekadašnji Primorski radio.
Pjer Orlić – Svid, Primorski, Trsat pa Korzo, Voljen Korić – Svid, Trsat, Korzo, Lena Stojiljković – Svid, Trsat pa Totalni, Dražen Zima – Svid pa Totalni... S obzirom na to da je financijska situacija u medijima teška, a pogotovo na malim radijskim postajama, trend selidbe s jednog radija na drugi prilično je zanimljiv.
– Korzo je jedini radio na kojem se u ovom trenutku građanima može dati zabava, kaže Jovanović.

Vrhunska ekipa

– Ekipa je vrhunska, iskusna, najbolje s nekadašnjeg Trsata. Veselim se izazovu koji si je tim postavio – da budemo najslušaniji radio u Rijeci, pa i šire. Moći ću biti najneozbiljniji, najopušteniji i najbezobrazniji, a vraćaju se i emisije koje su otišle s drugih postaja, poput noćnih. Soundset funkcionira drugačije, ne nužno loše, ali u formatu koji meni ne odgovara. Radio je medij koji dopušta neozbiljnost, a ja sam još uvijek neozbiljan. Budući da poznam kolege, svi će se, barem u sebi, složiti da je Korzo danas jedini normalan radio, dodaje Jovanović.
Njegov kolega Korić otišao je i korak dalje.
– Ja sam na Korzo došao zbog projekta, prije svega da budem glavni glazbeni urednik. Cilj nam je da napravimo radio koji će biti pravi »gradski« radio. Ne želimo da nam korporativni činovnici iz Zagreba, koji su to učili od Amerikanaca, kažu »to više ne puštaj jer rulja to ne želi čuti«. Radio mora imati »ljudski« moment, kaže Korić.
Ekipa s Korza ističe svoju posebnost, odnosno slobodu jer u ovom društvu jedino oni nisu dio velike nacionalne mreže radijskih postaja. Jovanović je otišao s Trsata koji je ne tako davno postao dio jedne takve mreže. Okosnice Soundseta Trsat, Vedrana Lisica i Andrej Burić, primjeri su voditelja koji su praktički od početka svojih karijera vjerni toj postaji. Kako ističu, oni su stvarali taj radio od prvih dana i ne žele ga napustiti, za što, dodaju, nemaju ni razloga, budući da financijska situacija ni kod konkurencije nije bolja.
– Mene drži ekipa, dakle društvo i mogućnost učenja, kaže Burić.
– Na primjer, od dolaska Soundseta imam priliku dosta učiti jer smo došli na jednu višu razinu profesionalnosti. Dokle god imam prostora za napredak, nemam ni razloga za odlazak. A što se financija tiče, nastojim razmišljati pozitivno, vjerovati da će se stvari posložiti, rekao je Burić, istaknuvši da mu posao na radiju nije primaran budući da radi i kao odbojkaški trener.
– Ja sam na Radiju Trsat od prvog dana i on je meni kao dijete, kaže Lisica.
– Velikim dijelom sam ga stvarala i ne mogu otići od njega. Osim toga, naš radio je vodeći po slušanosti od privatnih riječkih postaja i zašto bih išla s konja na magarca? Naš je slogan »Prati ritam tvoga grada« i to je upravo ono što radimo – pratimo ritam Rijeke, ali isto tako i cijele naše županije. Posao ovdje me ispunjava, uživam, radna atmosfera je opuštena i iako su s godinama mnogi dolazili i odlazili – show must go on, kaže Lisica, glavna urednica koja, suprotno mišljenju konkurenata s Korza, kaže da se njihov program još intenzivnije posvetio praćenju gradskih događanja od rujna, kada je Radio Trsat ušao u Soundset grupaciju.
– Naš program ovisi isključivo o nama, o tome kako ga sami za sebe osmislimo, a istodobno imamo potporu kolega iz cijele zemlje. Ograničenja nema, imamo odvezane ruke za bilo što, što želimo provesti. Uvijek smo bili i uvijek ćemo ostati pravi riječki urbani radio, a Soundset Trsat štiti upravo taj ritam života. Razlog Jovanovićeva odlaska mogao bi biti u tome što se vidi u drugačijim radijskim formatima, ili drugačijem režimu rada, pa misli da to može pronaći na Korzu. To su osobne odluke, do kojih može doći iz različitih razloga, možda samo zato što je druga redakcija bliže kući, rekla je Lisica.

Svi moraju raditi sve

Pjer Orlić kaže da su prošla vremena kada je na jednom radiju radilo 20 ili 30 ljudi.
– I tih desetak ljudi mora znati raditi sve, što smo mi dobili s Robijem. Male postaje žive od reklama i u vrijeme kada sve »šteka«, »šteka« i funkcioniranje radija. Plaće nisu goleme, niti dolaze »u sekundu«, ali svugdje su OK i stižu manje-više redovito, bez odskakanja, kaže Orlić, istaknuvši da se kod njih na Korzu okuplja dobra ekipa koja može napraviti spontan, prirodan, brz i human radio, bez strogih formata.

Mi smo najslušaniji

Na Soundsetu Trsat kažu da je najslušanija privatna postaja u riječkom kraju Soundset Trsat, a na Totalnom tvrde da je to Totalni. Na Korzu priznaju da nisu najslušaniji, ali najavljuju da će to biti.
– Od kada se koncepcija promijenila, glazbeno i voditeljski, slušanost se povećala četiri puta. Osim toga, imamo i drugi »feedback«, pa smo na Facebooku definitivno najjači. Imamo 14.299 »likeova«, kaže ekipa s Korza.

Lena rekorderka

Lena Stojiljković je možda i riječka rekorderka po broju redakcija u kojima je radila. Osim na ove tri postaje, radila je na Radio Rijeci i obje riječke televizije.
– S Radio Rijeke me »špedio« tata (Đuza Stojiljković, op. a.) jer smo petkom navečer, kada mi je išla emisija, trebali ići na selo. A ostali prelasci događali su se spontano, dok sam na Totalni došla jer su mi nudili zaposlenje, a ne honorar. Pojedinim voditeljima neki radio odgovara po osobnim afinitetima. Česti prelasci možda zbunjuju slušatelje, ali mislim da to nije loše jer postoji tržište. Meni je recimo ovdje najsigurnije i na planiram se micati. Financije? Uvijek može bolje. Bilo bi lijepo da se stanje popravi, ali može se preživjeti. Manjak novca kompeziramo na način da radimo ono što volimo, kaže Lena. Dražen Zima, jedan od simbola nekadašnjeg Svida, ističe da vjerojatno nikad ne bi otišao s te postaje da nije došlo do njezinog preuzimanja.
– Na Svidu sam proveo 15 godina i taj se radio ugasio, kupili su ga drugi ljudi, promijenili mu ime i filozofiju programa pa smo mi svi kolektivno otišli. Ja sam kao japanski radnik i da se to nije dogodilo, ostao bih na Svidu zauvijek, kaže Zima, dodavši da su, prema njegovom mišljenju, financijske ponude glavni razlog za prelaske s radija na radio.
– Novac je razlog, ali ne u smislu da ideš tamo gdje ti daju više, nego u nadi da ćeš dobiti više. Dobro je da u medijima postoji tržište rada, što je u Rijeci slučaj tek posljednjih nekoliko godina. Pa ako si skroman, a beskompromisan u poslu, a smisao života ti nije novac – onda ti je dobro, zaključio je Zima. Po pitanju aduta njihove postaje, ističe povratnu informaciju slušatelja – nema radija koji zvuči tako profesionalno kao Totalni.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce


  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Radio

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost